Recept na šalát

17. júl 2023

Ahojte baby, máte nejaký overený receptík na zeleninový šalát? Viem že sa dá aj na internete ale chcem niečo naozaj overené ďakujem 🙂

peter0123
17. júl 2023

S akej zeleniny?

minesasubu
17. júl 2023

tak zeleninu si môžeš dať ako chceš my máme veľmi radi horčicovo medovej dressing
Potom je super feta syr do šalátu úplne rozmrvit Paradajky papriku a reďkovku si dávam

autor
17. júl 2023

@minesasubu to znie super, ďakujem 🥰

autor
17. júl 2023

@peter0123 okrem olív čokoľvek

peter0123
17. júl 2023

U nás je top cviklový, tekvicový, šošovicový, cícerový, šopský, Cézár, paradajkový, paprikový(pecené papriky) ale aj tarhoňový, kuskusový , krúpový či cestovinový

marianarem
17. júl 2023

U nas su oblubene napr tieto:
Sopsky salat: V rure alebo teplovzdusnej friteze sa upecu na pasiky nakrajane papriky so slnecnicovym olejom. Nakraja sa uhorka, paradajky, jarna cibulka a petrzlenova vnat. Na to sa daju tie pecene papriky a na kocky nakrajany balkansky syr. Zalieva sa slnecnicovym olejom.
Cvikolvy salat: Cviklu hodinu varime v supke. Potom osupeme a nakrajame na male kocky. Na panvici nasucho opecieme mandlove lupienky a pridame k cvikle. Potom na oleji kratko oprazime nakrajany cesnak a tiez pridame. Dalej pridane cerstvu petrzlenovu vnat, sol, korenie a cierny kmin. Zalejeme zalievkou z olivoveho oleja, medu, citronovej stavy a vinneho alebo balzamikoveho octu a premiesame. Nalozime na tanier a navrch rozdrobime balkansky syr alebo Fetu.
Vajickovy salat: Uvarime vajicka natvrdo (pre 2 osoby tak 7-8). Nakrajame na male kusky. Pridame petrzlenovu vnat, dost vela jarnej cibulky, koriandrovu vnat a mozu byt aj dalsie cerstve bylinky, napr. mata, oregano, zerucha. Moze sa pridat aj nadrobno nakrajana uhorka a cervena paprika. Pridame sol, korenie, mlety rimsky kmin, mlety koriander, paprikove alebo cili vlocky, sumach a zalievku z olivoveho oleja a citronovej stavy. A zamiesame.

oli18
18. júl 2023

Kazdy salat je vecou chuti a tvojej fantazie.

katkaseiner
18. júl 2023

@peter0123 môžem poprosiť recept na šošovicový a cícerovy šalát?

katkaseiner
18. júl 2023

@peter0123 môžem poprosiť recept na šošovicový a cícerovy šalát? Ďakujem