Recept na šalát

20. mar 2022

Milujem šaláty s fantáziou a hľadám inšpirácie. Máte nejakú obľúbenú zálievku, kombináciu?

nafka0483
20. mar 2022

V skolskom bufete mi velmi chutil salat na studeno, v ktorom boli uvarene cestoviny farfalle, kukurica, kuracie maso, ananas a majoneza. Trochu zvlastna kombinacia ale spolu to chutilo skvelo.

dazdovka
20. mar 2022

Ja som celkom úspešne u nás zaviedla bavorský zemiakový šalát, niektorá žienka tu z koníka ho spropagovala svojím videom na YouTube, týmto sa jej chcem poďakovať za inšpiráciu, včera sme ho mali na obed (v dozicke) keď sme šli na rodinný výlet do prírody, dzeci sa za ním idú potrhať.

mirkasmile
20. mar 2022

Ja som na instagrame videla recept na šalát, aj som skúsila a úplne super.
Cestoviny, tuniak v olivovom oleji, kukurica, nejaký šalát, cibuľka, mrkva, lyžica majonézy, lyžica horčice, soľ+korenie a všetko to premiešať.
Mňam mňam 😁😁😁

danielaaa212
20. mar 2022
ankare
20. mar 2022

Slonie zradlo

katka164
20. mar 2022

Ja robievam cestovinový s čínskou kapustou.Okrem toho tam dávam sterilizovaný hrášok,kukuricu,šampióny,tatarskú(jogurt),samozrejme soľ,korenie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lopka1313
20. mar 2022

Ja mam najradsej zeleninove so zalievkou: olivovy olej a citronova/limetkova stava + bylinky/korenie na salat. Bud len cisti zelenina (co chladnicka dala), alebo do toho primiesam syr, vajicko alebo na to kusky masa.

Ale cestovinovy mam rada okrem zeleniny s kukuricou aj s nalievkou tatarka/kysla smotana + horcica, syr a vajicka.

Inak dakujem vam za napady :D viacere vyskusam aj ja 🙂

kengurica
20. mar 2022

1. Uvariť cviklu (2 asi ako päsť), nakrájať na kocky, nechať vychladnúť. Nakrájať balkánsky syr, tiež na kocky, nasekať za hrsť vlašských orechov. Zmiešať, a zaliať "zálievkou": olivový olej, rozpučený cesnak, nasekaný petržlen. Zmiešať a papať.
2. Nastrúhaný zeler, konzerva kukurice, nakrájaný pór, nakrájanú šunku, zmiešať pol na pol majolku s pochúťkovou smotanou, soľ a čierne korenie. Môže sa pridať zaváraný ananás, tvrdý syr, zav. šampiňóny.

peter0123
20. mar 2022

Obľúbené šaláty mojich detí sú cviklový , cícerový a šalát s jačmenných kúpov