Maminy cukrárky poraďte recept na puncovu tortu pre manžela
Ďakujem
@osky ďakujem pokúsim sa to nepokazit 😁
hlavne aby sa ti podarila nadýchaná piškóta, to je základ úspechu potom podľa mňa sa nič nedá na tom pokaziť, hlavne ešte dbaj na to aby bol šťavnatý 🙂
@dzupi898 ano sucha piskota neni veru nic moc
@natalia1985 držím palce aby sa ti podarila a potom sa podeľ s nami a pridaj nám fotku ako sa ti vydarila 🙂
@natalia1985 to teda nie, ja som kedysi máčala sirupovou vodou, dnes si rozmixujem maliny a so šťavou ho oblievam 🙂
a na nete si nepozerala-pre inspiraciu?
puncovku zvladnes hravo.
upec si aspon 3 svetle piskoty,podla receptu ,ktory mas osvedceny,
sprav si este zo 2 kusy naviac-mozu byt tmave aby si mala väcsi Kontrast.-tie potom rozdrobis a pridas nejaky dzem,rum-alebo griotku,liker...co mate radi,trochu masla a cukru.mozes aj mlete orechy ci Kokos...urobis si z toho puncovinu.taku hmotu,skoro ako plka to bude,mäkke ale nie tekute.
potom si uvar
1. tmavy cierny caj-alebo kavu,do toho daj rum,cukor-premiesaj.
2.nalev urob z nejakej cervenej ovocnej stavy/najlepsi je nejaky kompot/,pridaj zase trochu griotky alebo rumu
3.nalev bude svetly caj s cukrom,mozes i nejaky svetly Alkohol,ale nemusis.
kazdeho nalevu treba asi aspon 3dcl,ale mozes viac...podla toho aka velka torta.
urob si aj trochu kremu ktorym tortu zafixujes.maslovo-pudingovy je ok.chut je na vas.
polozis si prvy svetly plat,potres pikantnym dzemom-napr.marhlovym.
nato mozes natriet aj nejaku maslovo-pudingovu plnku v tensej vrstve ale mozes na to dat rovno druhy svetly plat.
ten budes teraz striedavo v pasoch polievat tromi nalevmi.
pas tmaveho,vedla neho pas cerveneho a hned vedla pas svetleho nalevu-vzdy po celej dlzke torty az ponalievas cely plat.
nechaj dobre vsiaknut,znova potri dzemom,na to rozotri alebo roztlac puncovinu.dobre utlac,aby to drzalo.mozes potriet tenku vsrstvou kremu ale mozes dat znova aj dalsi plat.
ten si znova poriadne v pasoch ponalievas striedavo tromi nalevmi-oni urobia v piskote taky vzor,budete to vidiet pri krajani torty.
teraz kremom pozatieras spoje korpusov kol dokola,potries ju aj zvrchu,aby Bola celistva,aby bol Pekny hladky tvar.
po stuhnuti v chladnicke ju mozes bud potiehnut dakou potahovku,alebo poliat cokoladov,alebo si spravis puncovu polevu nou polejes tortu.
presnu mierku na polevu ti nedam,ale najdes na nete Vela.
-do tej puncoviny mozes kludne rotpucit aj cely kompot,tam sa medze nekladu mozes si tam dat co len cces,podla chuti,dolezite je,aby to bolo dobre vymiesae a Bola z toho taka spravna mäkka konzistencia.dolezity v Tom je ten rum,samoska.
tak skus.
nech sa vydari.