Ahojte, chcela by som urobiť pizzu na plechu na tortu 26cm. Viete mi dať nejaký dobrý recept , aby to nebolo moc tvrdé keď budem mat taký maly plech
@bambulienka25 ja tak isto robim ale miesto vody mlieko, a aj na langose pouzijem to iste cesto 🙂
ahoj, ja nesmiem droždie, takže pizzu robím s práškom do pečiva. nechutí to ako z reštiky, ale celú pizzu aj s pečením mám hotovú tak do pol hodiny a keď máš fajný pretlak a oblohu, tak je to úplne v pohode a fajnučké 🙂
používam:
1 hrček polohrubej
1 hrnček hladkej múky
3 lyžice slnečnicové/repkového oleja
1 lyžica olivového oleja
max 1 hrnček vody
ČL soli
ČL prášku do pečiva
pravdepodobne budeš múky potrebovať viac, ja si počas ručného miesenia prihodím ešte necelý hrnček (to už dávam náhodne, ktorú múku mám po ruke). Keď sa ponáhľam, tak cesto hneď porozťahujem na plech, veľmi ho nevaľkám, lebo sa dosť trhá. Ak mám čas nechávam ho cca 20 minút odležať, vtedy sa pekne spojí sa netrhá sa 🙂
Pečiem potom 20 minút. Rúru vyhrievam na 250°, keď vložím plech dnu znižujem teplotu na tých 200 - 180°. Neviem povedať presne, lebo moja rúra nemá stupnicu :D Tak len odhadujem.
Prosiim vás poradíte mi čo mám robiť? Urobila som si cesto podľa jedného receptu, už som ho chcela tvarovať ale strašne sa lepí, mala som čo robiť aby som ho dala dole z rúk a to som si predtým nakvapkala olej na dlane. Čo s ním ? Pridať muku ? Alebo som dala veľa oleja keď je take lepkave? Nechala som ho kysnut viac ako dve hodiny, na radiatore môže byt aj preto take? Dala som ho schladiť do chladničky snad to pomoze ale SOm z toho sklamana absolútne vôbec sa s ním nedá pracovat. Da sa ešte zachranit alebo rovno dať do kosa ?