Snažím sa nájsť recept na vianočné perníčky, ktoré by nezmäkli, ale ostali tvrdšie, chrumkavé. Všade na nete sú len recepty na mäkké perníky. Nemáte nejaký typ?
chrumkave,krehke a zdrave..hadam to nedopletiem..len z hlavy pisem
250g masla roztopit nad parou,pridat 200g kokosoveho cukru,130g medu-vsetko zamiesat nad parou,pridat 600g hladkej spaldovej muky,cely balik pernikoveho korenia,ja plus este pridam za lyzicku ceylonskej slorice,kavova lyzicka sody bikarbony.
Vymiesit cesto,dat do potravinovej folie a nechat cez noc odstat v chlade. Na druhy den vyvalkat na cca 0,5cm hruby plat a vykrajovat. Piect na 200s. 8-10 minut podla sporaku..mne na posledne plechy stacilo uz len 5 minut. je to cca 10 plechov. Po vybere hned na plechu potriet rozslahanym vajickom. Samozrejem mozeme pred pecenim ozdobit orechmi,mandlami..
@jankavt1 tak nedavaj do cesra sodu bikarbonu.
@jankavt1 sypke?..moje nebolo..ale ja pri praci s cestom mam stale ruky od oleja..skus to tak miesat..potom je to ako ma byt🙂..a ani nam nevydrzali a mam doma aj od mamy, svokry aj zo skoly kde decka zdobobili a ani jeden nebol takej chuti a krehkosti..a tie stale mame....tie sa akosi nejedia.
Ahoj, ja to robim takto. Krok jedna obliect bundu, krok dva nazut topanky, krok try ist do obchodu, krok 4 najst pernicky najlepsie oschnute, krok 5 pri pokladni si spomenut ze nemas gate.
keď tam dáte viac medu, tak nebudú mäkké. 🙂
Ja odpadnem 😀 všetci chcu makke 😀 čo ich chcete po niekom hadzať?
Nemyslim tento koment v zlom 😉