Ahojte zenusky...nikdy v zivote som nerobila kralika,ale laka ma to vyskusat,nakolko vela ludi hovori,ze je to tuhsie,slachovitejsie maso a niektori,ze ked sa dobre urobi,tak je jemnucke...a ze by sa malo na par dni nalozit do marinady a tak...tak sa chcem o tom presvedcit sama...v obchode predavaju vakuovo baleneho, chladeneho kralika,tak nejaky overeny receptik od Vas by som poprosila,najlepsie peceny ako kuriatko..nie paprikas..dakujem Vam
@pupavka123 http://m.tanikinerecepty.webnode.sk/products/pe... tu mozes potom z tej zeleniny urobiť svieckovu a knedlu. Čiže králik na sviečkovej. Mne to chuti aj podľa tohto receptu.
http://varecha.pravda.sk/recepty/stavnaty-pecen... tento je šťavnatý
@kotatko1232
@misskate1 Dakujeeem Vam velmi pekne,ste zlate 🙂
My chováme králiky a ak je mladý, tak je vynikajúci či už vyprážaný na rezeň, alebo pečeny. My robíme pečeného nasledovne: králika naporcujeme, osolíme, okoreníme majoránom, čiernym korením a kmínom. Takto ho dáme do plechu, ktorý ide zakryť. Okolo králika a na neho poukladané pokrájanú cibuľu, cesnak a slaninu. Poriadne podlejeme, zakryjeme a pečieme prikryté na 190-200 stupňov cca 1,5-2 hodiny. Na konci odkryjeme a chvíľku necháme pripiecť.
@misskate1 tento robim aj ja a je ozaj dobry! 🙂
@evakva Dakujem pekne 🙂
@pupavka123 Vyskúšaj napríklad tieto recepty, ktoré som zavesila na svoj blog:
Klasický králik na cibuli, cesnaku a slanine, ako ho robieva moja mama:
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2010/10/krali...
Králik na bielom víne s kaparami a so špargľovo-zelenofazuľkovou prílohou
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2014/05/krali...
Králik po taliansky podľa Emanuela Ridiho
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2011/12/krali...
Vcera som ho robilaa je uplne mekucky.mnam
http://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-kralik-...