Recept na pečeného králika

pupavka123
2. nov 2014

Ahojte zenusky...nikdy v zivote som nerobila kralika,ale laka ma to vyskusat,nakolko vela ludi hovori,ze je to tuhsie,slachovitejsie maso a niektori,ze ked sa dobre urobi,tak je jemnucke...a ze by sa malo na par dni nalozit do marinady a tak...tak sa chcem o tom presvedcit sama...v obchode predavaju vakuovo baleneho, chladeneho kralika,tak nejaky overeny receptik od Vas by som poprosila,najlepsie peceny ako kuriatko..nie paprikas..dakujem Vam

kotatko1232
2. nov 2014

Vcera som ho robilaa je uplne mekucky.mnam
http://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-kralik-...

misskate1
2. nov 2014

@pupavka123 http://m.tanikinerecepty.webnode.sk/products/pe... tu mozes potom z tej zeleniny urobiť svieckovu a knedlu. Čiže králik na sviečkovej. Mne to chuti aj podľa tohto receptu.
http://varecha.pravda.sk/recepty/stavnaty-pecen... tento je šťavnatý

pupavka123
autor
2. nov 2014

@kotatko1232
@misskate1 Dakujeeem Vam velmi pekne,ste zlate 🙂

evakva
2. nov 2014

My chováme králiky a ak je mladý, tak je vynikajúci či už vyprážaný na rezeň, alebo pečeny. My robíme pečeného nasledovne: králika naporcujeme, osolíme, okoreníme majoránom, čiernym korením a kmínom. Takto ho dáme do plechu, ktorý ide zakryť. Okolo králika a na neho poukladané pokrájanú cibuľu, cesnak a slaninu. Poriadne podlejeme, zakryjeme a pečieme prikryté na 190-200 stupňov cca 1,5-2 hodiny. Na konci odkryjeme a chvíľku necháme pripiecť.

hanka_april
2. nov 2014

@misskate1 tento robim aj ja a je ozaj dobry! 🙂

pupavka123
autor
3. nov 2014

@evakva Dakujem pekne 🙂

sugarfree999
12. feb 2015

@pupavka123 Vyskúšaj napríklad tieto recepty, ktoré som zavesila na svoj blog:

Klasický králik na cibuli, cesnaku a slanine, ako ho robieva moja mama:
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2010/10/krali...

Králik na bielom víne s kaparami a so špargľovo-zelenofazuľkovou prílohou
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2014/05/krali...

Králik po taliansky podľa Emanuela Ridiho
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2011/12/krali...