Ahojte prosím o recept na orechové rožky - čajové pečivo k vianociam. Ďakujem
https://www.mimibazar.sk/recept/529/babkine-via... robím len tieto
@lilianka28 ak máte fúkane tak potešil by ma aj ten recept. Ďakujem
Nech sa páči.
Fukane rožky:
100g hl.muka, 120g maslo, 250g práškový cukor, 120g mletých vlašských orechov, 1/2 kávovej lyžičky sódy bic., čokoláda na ozdobenie.
Všetky suroviny zmiešat a naplniť formicky do rovna. Formicky nevymastujem. Cesto pri pečeni zdvojnásobí objem, nafúkne sa. Pečiem do bleducko hneda na 170 st. 9 minút. Po upečení nechám zhruba 5 minút vo formickach aby “zatuhli” a ešte teple vyklapam. Vychladnuté omacam konce rožkov do čokolády. Z tohto množstva je asi 70 kusov.
@lilianka28 ďakujem veľmi.pekne a cesto treba dať na noc do chladničky či sa dá hneď plniť formičky?
Je dobre nechať odstáť aspon hodinku. Ale kľudne aj cez noc.
Ja si zvyknem večer zarobiť aj 3 druhy cesta a na druhý deň potom len pečiem. Takto mi to vyhovuje.
@lilianka28 ďakujem veľmi pekne za overený recept. Minulý rok som piekla medvedie tlapky a úplne zlý recept som si našla. 😀
Tak nech sa darí.
Na medvedie labky mám roky overený recept a rady od cukrarky. Dôležité je nahradiť časť masla bravčovou masťou a namiesto mletých orechov použiť sekane. Formicky sa nemastia a po upeceni neumyvaju. Vždy ich namiesto umývania len vysucham čistou servitkou.
@lilianka28 myslím, že aj babka dávala masť a boli veľmi chutné. Aj žerbo rezy robila s masťou. Prosím vás a orechové rožky sa ako a v čom skladujú? V krabici a dierkou nech majú vzduch alebo v uzatvorenej krabici? Teraz myslím tie normálne nie fúkane. Ďakujem ❤️
Ja všetko suché drobné pečivo skladujem tak, že to poukladam do väčších mikrotenovych sackov a tie uložím do väčšej obyčajnej kartonovej krabice uzatvorenej.
To potom skladujem v špajzi. Takto to mám odskúšané roky a pečivo je chutne, neobschnute.
@lilianka28 ďakujem a tie sáčky sú zaviazané ?
Nie, neviazem, len ich tak podohnem pod spodok aby neboli otvorené.
@lilianka28 ďakujem veľmi za všetky rady 🙂
Myslíš fúkane alebo tzv. duté ?