Recept na orechové rožky

6. dec 2024

Ahojte prosím o recept na orechové rožky - čajové pečivo k vianociam. Ďakujem

lilianka28
6. dec 2024

Myslíš fúkane alebo tzv. duté ?

autor
6. dec 2024

@lilianka28 ak máte fúkane tak potešil by ma aj ten recept. Ďakujem

lilianka28
6. dec 2024

Nech sa páči.
Fukane rožky:
100g hl.muka, 120g maslo, 250g práškový cukor, 120g mletých vlašských orechov, 1/2 kávovej lyžičky sódy bic., čokoláda na ozdobenie.
Všetky suroviny zmiešat a naplniť formicky do rovna. Formicky nevymastujem. Cesto pri pečeni zdvojnásobí objem, nafúkne sa. Pečiem do bleducko hneda na 170 st. 9 minút. Po upečení nechám zhruba 5 minút vo formickach aby “zatuhli” a ešte teple vyklapam. Vychladnuté omacam konce rožkov do čokolády. Z tohto množstva je asi 70 kusov.

autor
6. dec 2024

@lilianka28 ďakujem veľmi.pekne a cesto treba dať na noc do chladničky či sa dá hneď plniť formičky?

lilianka28
6. dec 2024

Je dobre nechať odstáť aspon hodinku. Ale kľudne aj cez noc.
Ja si zvyknem večer zarobiť aj 3 druhy cesta a na druhý deň potom len pečiem. Takto mi to vyhovuje.

autor
6. dec 2024

@lilianka28 ďakujem veľmi pekne za overený recept. Minulý rok som piekla medvedie tlapky a úplne zlý recept som si našla. 😀

lilianka28
7. dec 2024

Tak nech sa darí.
Na medvedie labky mám roky overený recept a rady od cukrarky. Dôležité je nahradiť časť masla bravčovou masťou a namiesto mletých orechov použiť sekane. Formicky sa nemastia a po upeceni neumyvaju. Vždy ich namiesto umývania len vysucham čistou servitkou.

autor
7. dec 2024

@lilianka28 myslím, že aj babka dávala masť a boli veľmi chutné. Aj žerbo rezy robila s masťou. Prosím vás a orechové rožky sa ako a v čom skladujú? V krabici a dierkou nech majú vzduch alebo v uzatvorenej krabici? Teraz myslím tie normálne nie fúkane. Ďakujem ❤️

lilianka28
7. dec 2024

Ja všetko suché drobné pečivo skladujem tak, že to poukladam do väčších mikrotenovych sackov a tie uložím do väčšej obyčajnej kartonovej krabice uzatvorenej.
To potom skladujem v špajzi. Takto to mám odskúšané roky a pečivo je chutne, neobschnute.

autor
7. dec 2024

@lilianka28 ďakujem a tie sáčky sú zaviazané ?

lilianka28
7. dec 2024

Nie, neviazem, len ich tak podohnem pod spodok aby neboli otvorené.

autor
7. dec 2024

@lilianka28 ďakujem veľmi za všetky rady 🙂