Recept na obyčajnú kapustnicu

7. júl 2024

Ahojte.
Hoďte mi sem prosím recept na obyčajnú kapustnicu. 😂
Každý recept na internete obsahuje hríby, sušené slivky a čo ja viem čo ešte 😂 ja ale chcem taku úplne obyčajnú kapustnicu s údeným mäsom a s klobásou. Riadne mäso tam nedávam.
Údené koleno mám dať variť? Potom nato kapustu? A nakoniec klobásu? 😂😂
Už som pár krát robila ale nikdy som netrafila takú tú chuť akú si predstavím pri pomyslení na kapustnicu.
Ďakujem

viestta
7. júl 2024

Vsak uvar koleno do makka, ober z neho maso, nakrajej hod naspatdo vyvaru, pridaj kapustu a klobasu a potom ju treba dochutit. Sol, cierne korenie, mozno cesnak, paprika... Ja neviem aka je kapustnica tvojich predstav, ale ochutnavanim a dochucovanim to dosiahnes. U nas je kapustnica kapusta so slivkami, klobasou a hubami.

minenkak
7. júl 2024

Kapustnica bez mäsa a hríbov?Potom ako chceš aby chutila

autor
7. júl 2024

@minenkak nikdy v živote sme do kapustnice nedávali aj mäso aj údené mäso.. a už vôbec nie chujoviny ako hríby a slivky.

lindous
7. júl 2024

My doma robíme aj s normálnym bravčovým, ale v práci na Vianoce napri. iba s údeným a klobásou.... na masti opečiem cibuľu, pridám červenú papriku, minútku opečiem, ale tak aby nezhorkla a prihodím kapustu - základ dobrej kapustnice je mať dobrú kapustu - pridám čierne korenie, bobkový list, zalejem, dám klobásu vcelku a varím... údené si uvarím zvlášť, to potom nakrájam, vyberiem klobásu, tú nakrájam tiež a prihodím aj s tým údeným späť, spolu s pretlačeným cesnakom a ešte spolu prevarím, podľa potreby dolievam/dochucujem vodou z údeného a kapustovou vodou, samozrejme soľ, či pálivá paprika podľa chuti 🙂

minenkak
7. júl 2024

Hríby niesu chujoviny,huby sú veľmi zdravé

viestta
7. júl 2024

Huby davaju kapustnici chut. Ale kazda rodina ma svoj recept, pre danu rodinu je jediny spravny. Ale vyjadrovat sa o receptoch inych ludi ako o chujovinach hovori viac o tebe ako o tych inych kapustniciach... Co uz. Aj taki musia byt...

bublinka1426
7. júl 2024

chujovinu ako hriby a slivky? prepac ale tieto chujoviny by v kapustnici chybat nemali....

autor
7. júl 2024

@viestta pozrite sa. Mne je úplne šum a fuk, aj keby ste do svojej kapustnice dávali nakrájané žabie stehienka. Ja som sa nepýtala nato, čo tam mám dať. Pýtala som si recept na obyčajnú kapustnicu s údeným mäsom a s klobásou. To že vy tam dávate hocičo je vaša vec. A nikdy v živote sme do toho nedávali huby a predsa to chutilo, takže nie, nie hríby tomu dávajú chuť. 🤷🏽‍♀️

viestta
7. júl 2024

Recept na obycajnu kapustnicu bez nicoho si dostala v mojom prvom komente. Tie tvoje dalsie komenty su viac ako trapne, ale to je v podstate tvoja vec, nie moja

tamta
7. júl 2024

Ved tak hríby a slivky vynechaj.. To je taky problém? Nájdi si recept, ktorý ti postupom najviac vyhovuje, daj tam iba udeniny ci co tam chceš dat a prispôsob si to.. Pre každého je obyčajná kapustnica niečo iné... Ja napr huby nejedavam ale faktom je ze par kúskov skutočne dodá tej kapustnici chuť.. Ved ich tam nedáš kilo..

tykat
7. júl 2024

Postupuj ako v receptoch s chujovinami, len tie vynechaj.

vivuska666
7. júl 2024

Skus pozret recept na mimibazar.sk. Najcastejsie cerpam odtial lebo pod receptami je milion komentarov, kde este ludia radia ze cim vylepsit dany recept. Pisu tam take skusene gazdinky ;)

luccija
7. júl 2024

Kupujem údené rebierka tie uvarím v kuchte vodu polovicu odoberiem nech to nie je moc slané mäso natrhám, klobásu... dám premytu kapustu červenú papriku korenie cesnak a dolejem vodu
Keď je málo slaná dolejeme vodu z rebierok

zena666
7. júl 2024

Hladaj recepty na kapustovu polievku, lebo kapustnicu nechceš.

w3ronika77
7. júl 2024

U nas sa varila kapustova voda bez kapusty a iba s klobasou, udenym a koreninami. A pri podavani sme davali do nej varene zemiaky. Bolo to vyborne, naši tak varqia stale, ale ja teraz varim aj kapustou, s hribami aj slivkami, ale uz som varila aj bez hribov a sliviek a v pohode, klasicky recept a vynechaj slivky a hriby....

kitycat
7. júl 2024

My robime taku ze
Roztopim masti tak aby bolo na dne vrstva
Dam tam muku a paradajkovy pretlak, rychlo zamiesam a podlejem hrncekom vody, rozmiesam
Pridam kyslu kapustu aj s vodou
Dolejwm vodu
Pridam klobasu nakrajanu, hriby, bobkovy list, sol, korenie cele cierne, cele struciky cesnaku a trochu gulasoveho korenia
Pridam 1-2 postruhane zemiaky a varim kludne aj 3h na malom ohni

Hriby nejem ale chut to asi nejaku dava, robila som aj bez a necitila som exra eozdiel

autor
7. júl 2024

Ďakujem 🥹