Ahojte mamičky, prosím vás, poraďte mi nejaký jednoduchý recept na obed. Neviem velmi variť, nikdy som nevarila, nemala som k tomu vzťah, lebo kuchyňa bola mamkine kráľovstvo a nás ako deti tam veľmi nepúšťala. Dookola si robím cestoviny s tuniakom, spagety...rada by som skúsila aj niečo nové. Ale fakt prosím. Nepíšte že kuracie na prírodno, ale postup ako pre debila. Ďakujem.
Internet máš preplnený videoreceptami na úplne všetko možné, čo ti len napadne. Všetko presne vidíš, čo sa ako robí. Lepšie vidieť, ako čítať tu nejaké podrobné postupy.
Ahoj, kukni tu https://www.kucharkaprodceru.cz/
Je tam vela receptov, ktore su pisane pre zaciatocnika, s vysvetlivkami ako pre debila. Tiez som sa nejake recepty ucila varit podla toho. Pripadne pozeraj videa na youtube. Moj muz sa uci varit podla Tehotnej kuchar 🙂
Aj tu he kopec fajn receptov zrozumiteľne rozpisanych
http://www.pradobroty.cz/?m=1
Kuracie stehná. Daj do pekáča, polej trošku olejom, grilovacím korením, podlej cca pohárom vody, zakry alobalom, peč asi 1hodinu na 180st. Potom odkry, daj ešte na 20min. K tomu ryžu zo sáčku. Tam máš návod.
Hŕstková polievka,granadír.
pečené kura - najjednoduchší recept asi - presný postup nájdeš aj na nete a dochutíš si podľa seba.
aj francúzske zemiaky, len nakrájaš, poukladáš na plech. Alebo také typické obedy, z jedného plechu, zemiaky na spodok, na ne poukladáš kuracie stehná.
@babababka ona chce postup,nie nazov 🤦😃
@79viktoria79 moja chyba,prečítala som len začiatok.
ak chces postupy, pozri na youtube napr. kuchyna lidla 🙂
Hŕstková pol.-kúpiš Hŕstku v Lidli al.Jednote,večer namočíš na 2.deň 2-3x premyješ a dáš variť s bobkovým listom a kmínom.Keď je už mäkké pridám klobásu , na zahustenie ovsené vločky-nerobím zápražku zahusťujem len s vločkami.Vypnem plyn a teraz osolím.Granadír -pokrájam cibuľu a podusím.Zvlášť dám vari´t ošúpané zemiaky,keď sú uvarené popučím ich na tej cibuli aj s mletou červenou paprikou.Dám variť cestoviny do osolenej vody,keď sú uvarené all dente-skoro mäkko,všetko zmiešam dokopy.
mäso na šťave,hocijake mas vsetko rovnaky postup,ked si nakrajas na sliziky,kocky orestujes,pridas sol,korenie,podlejes trochu vodou,a dusis,mozes pridat hrášok,hribiky,zelenenu, čo mate radi,ochutnas ci je dist soli,a okostujes, či je mäkké,sk neni dusis ďalej,ked je hotove mozes zahustit ,dolu do komentu ti dam foto, čo používam ja