Prosím recept na naozaj dobrú pizzu🙏🙏🙏🙏🙏 už som vyskúšala veľa a žiaden sa mi neosvedčil 😤
@alexyytoo ano najlepsia je pec
Zat si postavil v zahrade a spravi lepsiu pizzu ako v pizzerke
https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/
Robim roky cesto podla tejto kalkulacky. Upozornujem, ze mnozstvo drozdia je spravne. Cesto treba zamiesit, spravit jednotlive bochnicky, vymazat olejom plech, dat bochnicky na plech, zakryt foliou a dat na 1-2 noci do chladnicky. V den pecenia vybrat z chladnicky 2-3 hodiny vopred, aby sa stihlo cesto zohriat na izbovu teplotu. Rozpalit ruru na najvyssiu teplotu aka sa da spolu s plechom/kamenom, na ktorom sa bude piect. Potom uz len vytvarovat cesto, tak 1 cm od kraja nestlacat. Nedavat vela omacky a ingrediencii, aby nebola pizza mokra. Po upeceni nechavam na mriezke 2-3 min, trosku stuhne mozarella 🙂
Dobru chut.
@alexyytoo https://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-z-p... vyskusaj tuto. my ju uz robievame roky, resp uz ju robieva len nasa takmer 12r suroviny nahadze do pekarnicky a teda nenechavame odlezat do dalsieho dna cesto. a je vyborna, v podstate ked nahadze vsetko o 16 do pekarnicky tak o 19 je pizza na stole hotova, v podstate sa pecie na 230 st len 10 min mozno aj preto nestihne cesto stvrdnut.
Cokolvek, co (s tolkym drozdim) tak rychlo vykysne, nie je dobry pizza recept😎.
Kúpila som v Lidli hotový plat na pizzu, rozložila na plech, potrela olejom, drvene rajčiny, oregano, šunka, kukurica, struhana mozzarella....bola fakt dobrá, a to sme nároční na pizzu
Bola som aj ževraj na najlepšej pizzi v Ba v pizzerii, ale mna to neohurilo
Natriet cesto olivovym olejom a dat piect na 10min, vybrat z rury, otocit, naskladat co chces a potom dopiect.
@alexyytoo na 1 kg muky ide 600 ml vody, 30 g soli, 50 g cukru a 3 g drozdia.
Cim menej drozdia, tym dlhsie kysne a tym lepsie cesto, toto treba nechat aspon 12 hodin, a potom piect na navyssej teplote, co rura da. Je vyborne, lahucke a nepali z neho zaha.
Pizzove cesto nie je kolac, to nepotrebuje vela drozdia, ani olej do cesta, ale spravne vypracovat cesto a cas pomaleho kysnutia.
a paradajky z konzervy nemixovat mixerom, lebo zhorknu, treba popucit rukami.
cukor sa dava do cesta preto, aby v domacej rure chytila pizza chrumkavy a pekne prepeceny okraj.
ja mam aj pizzovy kamen, musi byt dobre rozohriaty.
@marcellka32 co ta neohurilo? Riesi sa tu domace cesto na pizzu a nie ci tebe chuti pizza
@belllinka čo nechápeš? Vravím že domáca je lepšia ako v reštaurácii
@guudy Nechápem, o čo ti ide. Svoj recept si sem dala. Ak niekto dá iný a napíše, že je dobrá, prečo píšeš, že určite nie je? Veď oni nerobia pizzu v profi pizzérii. Robia si ju doma. Keď si niekto chce dať pizzu v ten večer a nie až o dva dni, tak tvoj recept preňho nie je použiteľný. Písalo sa tu aj o peci, čiže tak isto by tebe mohol niekto napísať, že tvoja pizza nemôže byť dobrá, lebo sa nepiekla v peci. Nemám rada takéto vyhlásenia.
Lenivá kuchárka, vygooglite
Aj v rúre sa dá normálne upiecť, vyhradené na 250, hodím dnu pizzu, stiahnem na 200. Za chvíľu je hotová. Mam aj pec vonku, takmer žiadny rozdiel okrem.kopy práce okolo pece. Treba vyskúšať iné programy. Ja mam na rúre dokonca originál program na pizzu.
@marcellka32 prepáč, ale vy teda určite nie ste nároční na pizzu... jedli ste pizzu v Taliansku? To uvidíš rozdiel...
@danica2711 jedla a niekoľkokrát, a predstav si to cesto mi nechutilo..každému chutí niečo iné
@danica2711 tiež citam a čudujem sa, že cesto z Lidlu bolo lepšie ako pizza z pizzerie😆i tak še da
Skusala som robit rozne recepty. Aj podla toho taliana, co ma v BA restiku a vobec mi to neslo. Nepodarilo sa mi cesto ake by malo byt. Takze toto nechavam na ludi, co to vedia a radsej ideme niekam.
@marcellka32 mozno ti proste nechuti pizza ako taka, samozrejme su rozne typy cesta na pizzu, teraz je moderne tucne neapolske cesto🤗
Ďakujem všetkým🙂
@alexyytoo ani mne. Myslim že na pizzu treba pec s ohňom. V elektrickej rúre sa to neako zosusi a je to tvrda placka.