Prosim Vas nemam vela skusenosti s pecenim a chcem poradit recept na dobru nadychanu bublaninu co mate vyskusanu 🙏🙏🙏 mam len mrazene ovocie nebude to ako blato?
moj tip - mrazene ovocie by som pred ukladanim na cesto premiesala s van.cukrom, alebo trochou skorice. Nezlakni sa, ak trochu klesne, je to prirodzene, ale po upeceni bude akurat - v hornej polovici. Samozrejme este od velkosti plechu zavisi, aka bude vysoka
https://varecha.pravda.sk/recepty/hrncekova-bub...
Táto je najlepšia.
Robím len s mrazeným ovocím. Dám do sitka, prelejeme vriacou vodou. Nech sa oddelí od seba, dám trošku práškového cukru a posypem na cesto.
Mrazene, zavarane, kydnem to tam, necham hlavne odkvapkat.
4 vajcia, 250g krystaloveho cukru, vuslagat na vyokych otackach aspon 10 min., odvazit polohrubu muku - 400g, do toho zamiesat prasok do peciva. Pohar mlieka a mensi pohar oleja. Toto potom vareskou zamiesat do vajecnej hmoty, na striedacku, kus mlieka, kus oleja, kus muky. Opatrne miesat. Potom vyliat na vymasteny a mukou posypany plech, navstvit ovocie a dat upiect na 180°C, kym sa nezacne od bokov plechu oddelovat. A zvrchu pekna do zlatista.
Nech sa paci: 5 celych vajec vyslahaj s 1 hrncekom krystaloveho cukru a 1 vanilkovym cukrom (mozes aj rucne, ale mixerom je to nadychanejsie), pridaj 1 a 3/4 hrnceka polohrubej muky s 1 praskom do peciva, dokladne premiesaj a nakoniec 1 necely hrncek oleja, vymiesat, vyliat na plech, poukladat ovocie a piect na 200 st. C cca 35-40 min podla toho, ako ti pecie rura. Ak sa okraje odliepaju od plechu, alebo pri zatraseni plechom ti nebeha stred ako zelatina, je hotova 🙂