Recept na najlepší perník

princeznasevera
21. feb 2020

Dievcence poradte ako upiect ten naj naj naj pernik moj priatel ho zboznuje ale neviem ho spravit taky dobry stale ked ho ochutnam je taky horky. Pridavam tam stipku sody bikarbony.
Nemate nejaky jednoduchy ale ze echt pernik ze by sa az za usami olizoval?

anjelik2019
21. feb 2020

@princeznasevera ja robím tento: 40 dkg hladkej múky, 30 dkg práškového cukru, 2 PL kakaa, 4 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 1 prášok do perníka, 2 vajcia, 1 KL sódy bikarbony.

marinecka95
21. feb 2020

@princeznasevera
https://mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/rych...
Za mňa je tento najsamlepší - jednoduchý, rýchly, mäkkučký a šťavnatý. Ja ho upečený potieram kyslým lekvárom a navrch polejem horkú čokoládu.

katka2601
21. feb 2020

@princeznasevera ahoj, ja robievam tento

cina1
21. feb 2020

40 dkg hl mula special, 30 dkg praskovy ckor, 1 ČL soda bikarbona, 2 PL škorica, 2 PL kakao, 1/2 l mlieko, 1 dcl olej, 1 prášok do perníka, 2 PL slivkový lekvár, 5 dkg posekane orechy, hrozienka, 2 celé vajíčka. po upeceni poliať cokoladovou polevou. piect na 180 stupnov bez horuceho vzduchu 35-45 minut

lenzas
21. feb 2020

ja robim podla tohto receptu, len davam este pernikove korenie, kedze u nas maju radi viac taku korenistu chut:
https://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4515

niekto2hy
21. feb 2020

Nie je pernik,ako pernik...😎

princeznasevera
autor
21. feb 2020

Baby a sody bikarbony kolko lebo mne to hrozne zhorkne co by sa stalo kebyze ju nedam?

u2jana
21. feb 2020

@princeznasevera nic, ani ja nedavam sodu. Len kypriaci prasok do pernika

caroline_
21. feb 2020

Skus pozrieť breaking bad :D

princeznasevera
autor
22. feb 2020

@u2jana a na kolko stupnov a cas?

zupka33
22. feb 2020

@princeznasevera Kolko stupnov a cas, to vela zalezi od rury ako takej. Ja napriklad peciem na 180 a priebezne kontrolujem, ze ako sa pecie 🙂

princeznasevera
autor
22. feb 2020

@zupka33 uz je napeceny a vynikajuci

andreja13
22. feb 2020

ja podla tohto receptu robim https://www.babiccinavolba.cz/recepty/domaci-pe... 🙂 Ale muku pouzivam aku mam doma, myslim znacku 🙂

marca12
22. feb 2020

@princeznasevera za tymto sa budes zalizovat za usami. Najlepsi pernik na svete, nie je tuhy,je ako pavucinka,vynikajuci: 400g hladkej muky, 300g prask.cukru,2 PL kakaa, 500ml mlieka, 100ml oleja, 1 prasok do pernika, 1 lyzica skorice, pridavam tam aj pernikove korenie od oka cca 1-2 male lyzicky, 1 vajce, 1 kl sody bikarbony (v poslednej dobe uz nedavam) peciem 30minut 180° C. Po upeceni potriet lekvarom davam jahodovy alebo slivkovy,marhulovy. Cca 100ml slahacky dam pomaly varit do nej nalamem 100 g cokolady a miesam. Ked sa cokolada rozpusti a hmota sa spoji,vylejem na pernik. Takato cokolada sa nelame a je chutnejsia ako s cerou.

marca12
22. feb 2020

@princeznasevera ja nedavam,lebo vzdy zabudnem. Vobec nic sa nestane