Aký je váš recept na kurací vývar? Môj nieje úplne ono tak by som sa chcela poradiť. Aké mäso, zeleninu používate do polievky ? A čo si zvyškami mäsa? Ďakujem za každú radu 🙏
Naco nova diskusia? Polievka sa vari rovnako, ako v tych predchadzajucich.
Podľa mňa je najlepší kurací vývar zo sliepky😉. Ostatné už tu bolo napísané, no a s mäsom čo? Ja uvarím zemiakovú kašu, pridám k tomu zeleninu z polievky a normálne je 2. jedlo alebo možno to použiť aj do rizota.
Stačí si prečítať diskusiu spred par dni... Myslim, ze odvtedy nikto nič nové nevymyslel... 🤷🏼♀️
Ja najčastejšie používam kuracie trupy a krídla - kupujem v mäsiarni, alebo ak kúpim 3 kurčatá, rozporcujem, plus cca 4 ks špičkových kostí. Vody toľko, aby zakrylo vrstvu mäsa. Zeleninu koreňovú komplet - 3,4 mrkvy, kus zeleru, polovicu kalerábu, 3,4 petržleny, cibuľa, zemiak, strúčik cesnaku niekedy, paradajka, pol papriky. Vňať mám mix so záhradky - petržlenová, zelerová, ligurček. Korenie celé čierne asi 6,8 ks., soľ asi hodinku pred dovarením. Penu oberiem zo 3 razy na začiatku. Varím cca 3 hodinky pomaly, prebublávaním. Po dovarení vyberiem zeleninu zvlášť, mäso zvlášť, polievku precedím. Oberiem mäsko, spravím nátierku, aj do polievky ostane trošku, zvyšok má pes. Neviem, či pomohlo - tak to robím ja.