Ahojte baby prosím vás pomôžte mi. Som tehotná a mám tehotenskú cukrovku..ale že nenormálne potrebujem čučoriedkový muffin... Chcela by som si ich upiecť ale všade sú recepty ak bez cukru tak aj bez múky a mlieka a neviem čo všetko a to ja nechcem, potrebovala by som overený tak že ste ho už skúšali a nemal cukor alebo len minimum a vydaril sa ( čučoriedky niesu najlacnejšie tak nech neskúšal má viackrát 😁)Poprípade mám doma aj ten cakankovy sirup napr. Helfnite mi s osvedčeným , kľudne aj hrncekovym receptom a tak aby tam mohli ísť čučoriedky 😁vďaka vďaka vďaka 🫶
Ja mam taky univerzálny recept na muffiny, brumikov, Donutky alebo buchtuna na plech - 200g banánu(rozpučiť), 40g kefír, 20g roztopené maslo, 130g špaldovej múky, 1/2 kl sódy bb, 1/2 čl PDP a jedno vajco. Všetko poriadne zmiešať a sú výborné 😊🤤
@nykkushka ďakujem a tá špaldová to je hladká či polohrubá múka ?
my robíme 2hr múka polohrubá, 1hr cukor, 1PDP, 1 vanilkový, 2vajíčka, 1 hr mlieko a 3/4 olej - toto je ale na dva plechy, my vždy robíme len polku. A teda cukru dávame tak 1/4 hr cukru, v pohode môžeš dať ten sirup. Zmiešame mokré suroviny a pridávame suché, netreba to miešať dlho ani intenzívne. Dnu nahádžeš, čo nájdeš. Vždy sa vydaria.
Skús dať do cesta banán miesto cukru.
Ja len tak na okraj - Banány obsahujú aj carbs (uhlohydraty) aj cukor, takže vzhľadom na cukrovku toto nemôžme považovať za ideálnu náhradu cukru.
Ja mam takú univerzálnu, ale je skôr hladká 😊
@nykkushka veru, mne nejde o to uplne bez vsetkeho, len menej sladke nech si mozem dat na ranajky alebo ku kave , zas bez cukru ostat uplne tiez nemozem ako tehotna babo aj cukor potrebuje 🙂 len ked si tie čučo mafiny kupim tak su zbytocne presladene , preto si chcem urobit , len sa bojim si sama upravit recept ze dam len menej cukru lebo sa bojim ze sa mi nepodaria a vyhodit do kosa by mi zlomilo srdce ked na ne mam taku chut 😇
Ahoj , prosím ťa aké maškrty si/alebo stále papáš?? Akurát mi zistili tehotenskú cukrovku a neviem či má za chvíľku neporazí 🫣😂😂 Celé tehotenstvo som si celkom dopriala 🤭 ale nechcem ohroziť malú
ďakujem ❤️
Prihod banan.