Nepoznate recept na super mekee medovnicky?Vyskusala som kadeco no vzdy boli tvrde ☹
@gapre nenapísala by si recept? Nemám jej knihu.
cesto: 500g hladkej muky
150g praskoveho cukru
2 vajicka
90g masla
200g medu
1čl jedlej sody
pernikove korenie
1 vajicko na potretie
V hrnci zohrejeme med.Vmiesame don maslo(90g),pernikove korenie a cukor(150g)
Este teplu zmes vylejeme do misky,v ktorej mame muku,jedlu sodu a 2 vajicka.
Rukou vsetko premiesame a vypracujeme cesto.Aj vypracovane cesto je dost lepive.Preto je potrebne nechat ho chladit,najlepsie cez noc alebo mminimalne 3 hod. v chladnicke
Vychladene cesto rozvalkame.lepsia je silikonova podlozka 🙂
Medovnicky potrieme rozslahanym vajickom a pri 180 st. pecieme asi 20 min,kym nie su bledohnede.
@gapre Dakujemeeeee
Ja mám v blogu recept, pečiem ich každý rok, sú mäkké hneď po upečení a vydržia tak dlho
Dakujem baby vyskysam 🙂
Tak já peču každý rok tyhle a jsou hned po upečení měkké :
https://www.modrykonik.sk/blog/trudka4/album/co...
Hned po vytažení z trouby je potírám bílkem a jsou krásně lesklé.
Potrebujem poradit: mozem hotove cesto dat do chladnicky zabalene vo folii? Alebo je lepsie ak dy🙂cha? Pytam za pre istotu.Dakujem
ja vypekam medovníčky 24decembra a tiež sú hned makučké.
40dkg hladká múka
17dkg práškový cukor
5dkg maslo
2ks vajcia
1PL rum
3PL med
1KL sóda bikarbóna
1KL medovníkové korenie.
Cesto si dobre vypracujeme a min 1hod ho necháme "odpočinúť" (ja ho nechávam v chladničke na noc zabelené v sáčku, mikr.folii).
Cesto si rozvaľkáme na 0,5cm a vykrajujeme. Potreté rozšľahaným vajíčkom ich pečiem v rúre na 180. cca 5-7min.
https://www.mimibazar.sk/recept/3135/pernicky-m... tieto robim, su vyborne a hned makke
Sorry baby, ze tak neskoro.Tu je plnka do medovnikov
Do mletych orechov (150g) nastruhame koru z limetky, pridame cukor, maizenu a vajicka.Moze byt namiesto limetky aj citron.
Určite toto 🙂 celozrnná múka sa nezdá, ale je super 🙂
Ja som uz robila viacero receptov a osvedcilo sa mi, ze ked som dala medovniky do misky a k nim kusok chlebika a do pohara rum, tak boli vonave a makkucke 😉 Cize u mna to nie je o receptiku
recept nie je až taký dôležitý, aby boli mäkké, musia byť hlavne krátko pečené, ideálne cca 7 minút, ak sú pečené dlho - napr. 15-20 minút pri nižšej teplote, tak sa vysušia a stvrdnú
Skus recept od Adriana Polakova Napecene z laskou.Ma ich plnene,ale ja ich robim bez plnenia a su uzasne.Hlavne jednoduche.