Zienky,poradte recept na mäkke medovnicky,ale zaruceny recept,ja ich mam vzdy jak kamen 😀 dakujeeem
@pupavka123 kuk do mojho albumu,mam tam recept,su vynikajuce 😉 peciem ich kazdy rok
joj aj ja mám tvrdé medovníky...ale...podarilo sa priviesť ich do jedlého stavu...skoro som odpadla...takže dala som ich do krabice od topánok, medzi ne jablko, zabalila krabicu do igelitky a sup s nimi na balkón, za dva dni boli úplne mäkučké a už si na nich pochutnávame... zázrak, náhodou som toto našla na nete a pomohlo to...
@pupavka123 mám recept na mäkké medovníčky, ktoré môžeš piecť aj dlho, aj krátko, aj tak sú stále mäkké aj hneď aj po troch mesiacoch a nemusíš používať žiadne jablko. Len majú jednu chybu, cesto sa zarába nad parou alebo na platni alebo v hrnci s hrubým dnom, takže príprava cesta je trochu pracnejšia a zdĺhavejšia. Ak máš záujem, môžem poslať recept do správy.
650g hladkej muky,50g masla,150g medu,2KL sody bikarbony,2-3KL mletej skorice,4PL vlaznej vody,3 celé vajcia,1 zltok,250g praskoveho cukru,rozdrvene klinceky.
Vypracovat cesto,nechat 1hod. stát.Potom sa mozu povykrajovat,dat na plech,potriet vajcom a uz len upiect.
Robievam to kazdy rok a sú makke 🙂
Ja som ich mala tvrde,ale ked.som ich nechala 2 dni v neuzatvorenej doze v kuchyni,zmakli vzdy,asi nasali vlhkost zo vzduchu. Problem bol ale,ze vacsinou mi ich hned zjedli a musela som ich do Vianoc robit este asi 2x B-)
Ja uz roky robim tieto a vzdy boli makke hned po upeceni a recept je uplne jednoduchy:
500 g hladká muka,190 g pr. cukru,125 g masla,125 g
medu,1čaj.lyž. sody,2 čaj.lyž.škorice,2 vajcia,4-5 ks.klinčeky
toto všetko zmiesit a nechat odležat v chladničke 24 hodín a potom
robit medovníky.Pred pečením potierame medovníky rozšlahaným
vajcom.
Peciem na 180 stupnov, cas odhadujem podla farby, piect budem zajtra, potom mozem doplnit aj tento udaj, lebo to si nepamatam a nemam ani poznacene.
babulky prosim was napiste my recept na medownicky ale mekucke lebo ja ich mawam jak kamen :D
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2940 ja som teraz robila tieto,staci to piect cca 5-6 minut a na 170...ak ich neprepcies a nevysusis ,tak su ozak krehke. Brali sme ich vcera -na 3 den po upeceni -do skolky a boli ozaj super.