Recept na lienky

monika185243
27. apr 2023

Ahojte dievčatá, neskúšali ste niektorá robiť tieto lienky? Ak áno nemáte recept?

houbickatinka
27. apr 2023

Dobrý deň, robíme doma niečo podobné. Nakrájam rožok/bagetku na kolieska, potriem nátierkou - môže byť syrová, cesnaková, akúkoľvek máte radi. Lienky robíme z cherry rajčín, prekrojím ich na polovicu a znovu na polovicu, aby mi vznikli 4 časti z 1 rajčiny. 2 krídelká položím na nátierku, dám k nim olivu ako hlavičku a čierne bodky spravím zo sezamu. Tykadlá nedávame, ale na obrázku to vyzerá ako pažitka.
Snáď som pomohla 🙂

kacusik69
27. apr 2023

hlavicka 1/4 alebo 1/2 priecne rozrezanej ciernej olivy, telo 1/2 cherry rajciny, bodky som osobne robila tak ze som sparatkom porobila dierky do rajciny a do nej zatlacila kusok ciernej olivy… tykadla nerobim, “lienku” pokladam na listok petrzlenovej vnate

monika185243
autor
27. apr 2023

@houbickatinka
@kacusik69 ďakujem vám, ja som skôr myslela či neviete aké môže byť to cesto dole? prepáčte zle som to napísala 😀

kacusik69
27. apr 2023

@monika185243 to vyzera ako susienky normalne z obchodu - slane, na styl TUC (len tie su hranate) - podla mna teda

monika185243
autor
27. apr 2023

@kacusik69 mne to príde tiež niečo také, vidím tam aj nejaké dierky, ale tak vyskúšam niečo vymyslieť...