Recept na lasagne

4. máj 2023

Ahojte prosím recept s postupom na chutné lasagne mi napíše niekto?

emma2782
4. máj 2023

Pripnem sa📌

kik2022
4. máj 2023

https://ricette.giallozafferano.it/Lasagne-alla... Tento je najlepší. Najlepšie lasagne, aké som kedy jedla. Ak chcete, mám to asi v počítači preložené do slovenčiny.

kik2022
4. máj 2023

Takto som si to preložila. Cestoviny nerobievam, ale kupujem už hotové.

luccija
4. máj 2023

@kik2022 platy predvaras či nie?

ketrint
4. máj 2023

@kik2022 ďakujem krásne, skúsim. 🙂

ketrint
4. máj 2023

Autorka, ja robievam podľa kuchynalidla.sk, hod si tam pod lupu lasagne, majú viac receptov, skúšala som asi všetky už 😉

kik2022
4. máj 2023

@luccija Nie. Len ich trochu opláchnem vodou. 🙂

vkatush
4. máj 2023

A muškátový oriešok je must have 😁

Pláty ja len namočím do vody, nepreváram.

domi995
4. máj 2023

Skúsila som už viac receptov, no tieto chutili najlepšie a robím len tieto.. do rúry ich dávam zakryté alobalom aby sa cestovina uvarila a potom odkryjem a nechám zapiecť
https://varecha.pravda.sk/recepty/carovne-lasag...

andreatytler
5. máj 2023

Tak lazagne musia byt u mna hlavne stavnate s jednoduchou chutou zakladnych surovin a nesmu byt vodave. Neznasam ked je tam privela zeleniny z ktorej vyteka na spodok vodava stava.

Plnka
1 obrovska alebo 2 stredne velke cibule posekane
0.5 kg brvcove pomlete
0.5 kg hovadzie pomlete
4 paradajky na kocky
1 paprika posekana, alebo ina zelenina podla chuti
sampiony na platky (ja davam asi 15 ks lebo mame radi)
3 kocky syrokremu
mala konzerva paradajkoveho pretlaku

Besamel
3-5 lyzic masla
3-5 lyzic muky
1-2 poharov mlieka.

1 bochnik mozzarely nakrajany na platky
1-2 pohaer struhaneho parmezanu
15 platkov cestovin uvarenych

Oprazim 1/2 cibule s masom, okorenim a posolim.
Oprazim 1/2 cibule s hubami, paprikou a pradajkami az kym sa stava nevypari posolim a okorenim.
Zmiesam syrokrem s pretlakom a zamiesam do toho maso a udusenu zeleninu.
Primiesam besamel.

Dam na pekac
tenku vrtvu plnky
1 vrstva cestovin
tenka vrstva plnky
vrstva mozarely - cim viac, tym lepsie🙂
2 vrstva cestovin
tenka vrstva plnky
3 vrstva cestovin
tenka vrstva plnky
posypat postruhanym parmezanom tak ze plnku nie je vidiet. Stoji to majland ale ten parmezan stoji za to.🙂
Zapiect pri 190 stupnoch kym nie su okraje do hneda, asi 30-40 minut.

andreatytler
5. máj 2023

@kik2022 Ano, toto su najlepsie lazagne. Uplna klasika, hlavne ta masova plnka je uzasna. Ja som si to zjednodusila tym ze vmiesam besamel rovno do masovej plnky. Zo zaciatku som to vstvila vsetko zvlast ale ono sa to pri peceni aj tak spoji, takz som to skusila vsetko zmiesat a bolo to take iste.

gabika128
5. máj 2023

Ja tam vždy pridám aj veľa zeleniny mrkva, petržlen a zeler, paradajky, pretlak, niekedy aj cuketu,besamelovu omáčku tiež zmiešam rovno s tou mäsovou. Cestoviny surové.

2ivana5
10. máj 2023

Prosím vás aké konkrétne zapekacie misy používate? Aký rozmer? Ďakujem 🙂

andreatytler
10. máj 2023

@2ivana5 Podla velkosti platov a podla toho kolko vela chce upiect.
Najlepsie je mat presne taku velku aby platy cestovin papekne pasovali, aby si nemusela dokladat, alebo krajat
Najcastejsie pouzivam velky pekac z IKEA - 38x29cm
https://www.ikea.com/sk/sk/p/koncis-plech-na-pe...