Ahojte prosím recept s postupom na chutné lasagne mi napíše niekto?
https://ricette.giallozafferano.it/Lasagne-alla... Tento je najlepší. Najlepšie lasagne, aké som kedy jedla. Ak chcete, mám to asi v počítači preložené do slovenčiny.
https://varecha.pravda.sk/recepty/spenatove-las...
ja robievam len tieto...
Autorka, ja robievam podľa kuchynalidla.sk, hod si tam pod lupu lasagne, majú viac receptov, skúšala som asi všetky už 😉
Skúsila som už viac receptov, no tieto chutili najlepšie a robím len tieto.. do rúry ich dávam zakryté alobalom aby sa cestovina uvarila a potom odkryjem a nechám zapiecť
https://varecha.pravda.sk/recepty/carovne-lasag...
Tak lazagne musia byt u mna hlavne stavnate s jednoduchou chutou zakladnych surovin a nesmu byt vodave. Neznasam ked je tam privela zeleniny z ktorej vyteka na spodok vodava stava.
Plnka
1 obrovska alebo 2 stredne velke cibule posekane
0.5 kg brvcove pomlete
0.5 kg hovadzie pomlete
4 paradajky na kocky
1 paprika posekana, alebo ina zelenina podla chuti
sampiony na platky (ja davam asi 15 ks lebo mame radi)
3 kocky syrokremu
mala konzerva paradajkoveho pretlaku
Besamel
3-5 lyzic masla
3-5 lyzic muky
1-2 poharov mlieka.
1 bochnik mozzarely nakrajany na platky
1-2 pohaer struhaneho parmezanu
15 platkov cestovin uvarenych
Oprazim 1/2 cibule s masom, okorenim a posolim.
Oprazim 1/2 cibule s hubami, paprikou a pradajkami az kym sa stava nevypari posolim a okorenim.
Zmiesam syrokrem s pretlakom a zamiesam do toho maso a udusenu zeleninu.
Primiesam besamel.
Dam na pekac
tenku vrtvu plnky
1 vrstva cestovin
tenka vrstva plnky
vrstva mozarely - cim viac, tym lepsie🙂
2 vrstva cestovin
tenka vrstva plnky
3 vrstva cestovin
tenka vrstva plnky
posypat postruhanym parmezanom tak ze plnku nie je vidiet. Stoji to majland ale ten parmezan stoji za to.🙂
Zapiect pri 190 stupnoch kym nie su okraje do hneda, asi 30-40 minut.
@kik2022 Ano, toto su najlepsie lazagne. Uplna klasika, hlavne ta masova plnka je uzasna. Ja som si to zjednodusila tym ze vmiesam besamel rovno do masovej plnky. Zo zaciatku som to vstvila vsetko zvlast ale ono sa to pri peceni aj tak spoji, takz som to skusila vsetko zmiesat a bolo to take iste.
Ja tam vždy pridám aj veľa zeleniny mrkva, petržlen a zeler, paradajky, pretlak, niekedy aj cuketu,besamelovu omáčku tiež zmiešam rovno s tou mäsovou. Cestoviny surové.
Prosím vás aké konkrétne zapekacie misy používate? Aký rozmer? Ďakujem 🙂
@2ivana5 Podla velkosti platov a podla toho kolko vela chce upiect.
Najlepsie je mat presne taku velku aby platy cestovin papekne pasovali, aby si nemusela dokladat, alebo krajat
Najcastejsie pouzivam velky pekac z IKEA - 38x29cm
https://www.ikea.com/sk/sk/p/koncis-plech-na-pe...
Pripnem sa📌