Ahojte, poslednú dobu vždy keď som piekla tortu, tak bol korpus v strede vyšší, nerovnomerný a potom bola celá torta taká vseliaka.
Môj problém je, že nikdy si nepamätám ako som.to robila naposledy, tak vždy len nájdem nejaký recept 😅😅
Poraďte prosím recept na korpus na tortu, ktorý mi zaručene vyjde, bude super chutiť a aj vyzerať. Naplniť chcem asi mascarpone a neviem čo ešte 😐🤷🏻♀️😅
Dlho som nepiekla, zachráňte ma prosím 😅😅😅 (kakao ani mak to nesmie obsahovať)
Formu mám takú klasickú okrúhlu, ani veľká ani mala 😂🤷🏻♀️ten bežný rozmer
Dakujeeeem
📌
Táto https://tortyodmamy.sme.sk/content/nadstavovaný... 👌 piecť na 120-150°C nie viac, na jednu formu urobíš z polovičnej dávky a dvakrát prekrojíš (budeš mať tri pláty)
lyzicova piskota: 5 lyzic cukru vyslahat s 5 vajcami, po vyslahani primiesat 5 lyzic muky s pol balicka prasku do peciva.
To, ze mas v strede hrb je sposobene tym, ze sa cesto postupne prepeka. Ja v ceste vyrobim v strede jamu, cesto vyhrniem viac k bokom, potom to skonci rovnejsim povrchom. Potom prekrojm korpus na polovicu, vrchny diel dam rezom na spodok, naplmim (keby to bolo moc hrbate, tak trosku zrezem, priklopim spodkom otocenym hore nohami. Mam tortu vzdy rovnu