Recept na koláčs ovocím a mascarpone

freepalestine
14. apr 2024

Ahoj, chcem upiect daky “tropicky” kolac a mam doma nasledujuce ingrediencie, ktore by som rada pouzila:
Z ovocia: cerstvy ananas
3 pomarance
1 citron
Ceresnovy kompot
Z chladnicky 🙂 :
Slahackovu smotanu
Mascarpone
Grecky jogurt
A samozrejme maslo, kokosovy olej, hladku a polohrubu muku, vajicka, cukor a aj struhany kokos,..
Ak ma niekto overeny recept na kolac, ktory sa z tychto ingrediencii da vycarovat, prosim podelte sa.
Dakujem vopred.

tehotna40
14. apr 2024

Ahoj, už by sa piekla pavlova torta. Dá sa ozvlasnit aj kokosom,aj kadecim iným.

freepalestine
autor
14. apr 2024

@tehotna40 oh, tu som este nepiekla. Google mi nasiel tento recept: https://tortyodmamy.sme.sk/recept/torty/dokonal...
Co nan hovoris?
A dakujem za odpoved 🩵

lakebabe
14. apr 2024

@freepalestine pripájam sa k Pavlovke ideálna kombinácia, krem mascarpone Šľahačka a veľa ovocia

tehotna40
14. apr 2024

@freepalestine môže byt ,ja dávam namiesto octu citrónovú šťavu, a cukor dávam práškový, kľudne môžeš do cesta dat aj trochu toho kokosu. Plnku robím šľahačkova smotana, mascarpone, vanilkový a práškový cukor. A dávam tam naozaj rôzne druhy ovocia nakrájané nadrobnucko.

freepalestine
autor
14. apr 2024

Podarila sa. Moja prva Pavlova. Dakujem za tip. Rodinke chuti 🥰
Na estetickosti este popracujem..

lakebabe
14. apr 2024

@freepalestine len poradím na budúce trochu znížiť teplotu sušiť radšej dlhšie bude svetlejšia a mäkšia inak na prvý raz super

freepalestine
autor
14. apr 2024

@lakebabe dakujem 🩵

tehotna40
14. apr 2024

Super 🙂 ako píše @lakebabe radšej na menšej teplote a dlhšie, ten korpus stačí keď sa trochu viac spečie a uberá to potom na chuti. Tu je moja úplne prvá v roku 2019 😀 ale pri tejto torte vôbec na estetike nezáleží, ide o chuť 😉

lakebabe
14. apr 2024

@tehotna40 áno ja ich Robím také svetle a vnútri je potom taka ako marshmallow nemám foto torty ale jednokusoviek len každá rúra pečie inak treba odlsledovat

tehotna40
14. apr 2024

@lakebabe boooze tieto mini pavlovky milujem, sama som si na ne ešte netrúfla, po pôrode skúsim, teraz sa mi už nechce moc stáť v kuchyni 🙂 šikovná...

lakebabe
14. apr 2024

@tehotna40 ja som sa toho už dopiekla že už ich nerobievam som pár rokov piekla na objednávku a už sa mi nechce inak vyborne sú aj plnené ak to budete jesť hneď Lebo skrehnu plním ich mangovo maracujovym pyré. A poradím do toho krému miesto cukru roztop bielu čokoládu to je najlepší krem na všetko

tehotna40
14. apr 2024

@lakebabe vďaka za radu, určite skúsim 🙂