Recept na koláč z bebe keksov

elalala
11. dec 2022

Ahojte, skúsim, či mi neviete pomôcť. Kedysi krstná robila nepečený koláč z bebe keksov, keksy len tak naskladala vedľa seba dva a na dĺžku asi 10. Každú vrstvu natrela nejakým krémom, vanilkovým a kakaovým, viem, že to bolo skôr také maslové. Potom celý zaliala čokoládou a nechala v noci stuhnúť. Potom to maslo tak super vsiaklo do keksov a bol výborný, makkucky. Hľadám niečo také na nete, ale nenašla som zatiaľ. Nepoznáte to niekto? Pripomína to metrový koláč, ale nie je to úplne ono.

bavlnka92
11. dec 2022

https://najrecept.sk/recept/nepecene-be-be-rezy...
takéto? alebo indian rezy z bebe keksov..

amelia89
11. dec 2022

my sme takto robievali “nepeceny kremeš”. bebe keksy, vanilkovy puding na to slahacka a zase keksy a potom poliali cokoladou a to cele stuhlo

deti95060810
11. dec 2022

metrový koláč...

elalala
autor
11. dec 2022

@bavlnka92
@deti95060810
@amelia89 nie žiaľ nie je to ono...metrový koláč sa inak skladá a je tam iný ten krém, asi budem musieť improvizovať... ten recept našla len tak niekde v časopise, šlo tam veľmi veľa masla, to si pamätám...od rána hľadám, ale ešte som nenašla

macikovaiveta
11. dec 2022

@elalala Dobrý deň, robím ho často 3 baličky BB keksov červené balenie. Vanilkovy puding uvariť v 400 mal mlieka , necukriť.Jedna hera a 20 dkg cukru vymiešať a pridať vychladnutí puding. Do polovice plnky 2-3 lyžice kakaa. Zlepiť , striedať plnku. Vytvorím dva obdĺžniky, zabalím do alobalu a nechám v ľ dničke do druhého dňa, krajom šikmo . Dobrú chuť ✊😀

macikovaiveta
11. dec 2022

Oprava krájam šikmo

elalala
autor
11. dec 2022

@macikovaiveta Ježiš ďakujem, zachránili ste mi vianoce 😁❤️🙏 krstná už nie je medzi nami, nemohla som od nej pýtať...ďakujem vám zo srdca, veľa to pre nás znamená 😊 krásne sviatky želám!

deti95060810
11. dec 2022

@macikovaiveta to je metrový ...

elalala
autor
11. dec 2022

@deti95060810 to nie je metrový, do metrového sa dávajú aj orechy a nie hera, ale maslo...ja som hľadala presne tento, ktorý pani pridala 😊

deti95060810
11. dec 2022

@elalala tak ja poznám tento istý čo napísala pani pod názvom metrový koláč... recept je v knihe Recepty zo života - len neviem v ktorej časti - je ich asi 30....
ja o tom neviem že idú do metrového orechy - to som ešte nikdy nepočula... a či hera, alebo maslo?
to je vec peňaženky...😉

deti95060810
11. dec 2022
elalala
autor
11. dec 2022

@deti95060810 za mňa hera alebo maslo je vec aj chuti... ja poznám metrový koláč s orechmi, tak ako ste poslali ten prvý recept... asi je to jedna z vecí, čo veľa ľudí robí po svojom, každý inak 🙂