Ahojte, skúsim, či mi neviete pomôcť. Kedysi krstná robila nepečený koláč z bebe keksov, keksy len tak naskladala vedľa seba dva a na dĺžku asi 10. Každú vrstvu natrela nejakým krémom, vanilkovým a kakaovým, viem, že to bolo skôr také maslové. Potom celý zaliala čokoládou a nechala v noci stuhnúť. Potom to maslo tak super vsiaklo do keksov a bol výborný, makkucky. Hľadám niečo také na nete, ale nenašla som zatiaľ. Nepoznáte to niekto? Pripomína to metrový koláč, ale nie je to úplne ono.
my sme takto robievali “nepeceny kremeš”. bebe keksy, vanilkovy puding na to slahacka a zase keksy a potom poliali cokoladou a to cele stuhlo
metrový koláč...
@bavlnka92
@deti95060810
@amelia89 nie žiaľ nie je to ono...metrový koláč sa inak skladá a je tam iný ten krém, asi budem musieť improvizovať... ten recept našla len tak niekde v časopise, šlo tam veľmi veľa masla, to si pamätám...od rána hľadám, ale ešte som nenašla
@elalala Dobrý deň, robím ho často 3 baličky BB keksov červené balenie. Vanilkovy puding uvariť v 400 mal mlieka , necukriť.Jedna hera a 20 dkg cukru vymiešať a pridať vychladnutí puding. Do polovice plnky 2-3 lyžice kakaa. Zlepiť , striedať plnku. Vytvorím dva obdĺžniky, zabalím do alobalu a nechám v ľ dničke do druhého dňa, krajom šikmo . Dobrú chuť ✊😀
Oprava krájam šikmo
@macikovaiveta Ježiš ďakujem, zachránili ste mi vianoce 😁❤️🙏 krstná už nie je medzi nami, nemohla som od nej pýtať...ďakujem vám zo srdca, veľa to pre nás znamená 😊 krásne sviatky želám!
@macikovaiveta to je metrový ...
@deti95060810 to nie je metrový, do metrového sa dávajú aj orechy a nie hera, ale maslo...ja som hľadala presne tento, ktorý pani pridala 😊
@elalala tak ja poznám tento istý čo napísala pani pod názvom metrový koláč... recept je v knihe Recepty zo života - len neviem v ktorej časti - je ich asi 30....
ja o tom neviem že idú do metrového orechy - to som ešte nikdy nepočula... a či hera, alebo maslo?
to je vec peňaženky...😉
https://www.mimibazar.sk/recept/10273-0-1/nepec...
aj tento je bez orechov...
@deti95060810 za mňa hera alebo maslo je vec aj chuti... ja poznám metrový koláč s orechmi, tak ako ste poslali ten prvý recept... asi je to jedna z vecí, čo veľa ľudí robí po svojom, každý inak 🙂
https://najrecept.sk/recept/nepecene-be-be-rezy...
takéto? alebo indian rezy z bebe keksov..