Ahoj zie.ky chcem sa spytat na nejaky recept na kacacke prsia a kde ich kupim
@mandevilla a kde ju kupim lebo u nas v obchodoch asi nie . Da sa aj objednat
@nk599 v tescu, kauflande, bille..napriklad 🙂 v kazdom obchode snad. Bývajú aj casto akcie.
@nk599 Ahoj, ja robievam kačacie prsia často (vlastne už celú kačku ani nekupujem), dajú sa bežne zohnať. Plánujem ich robiť na 1. sviatok Vianočný, ale už mám kúpené v mrazáku, kúpila som v Lidli. Ak nezoženieš, kúp celú kačicu a naporcuj. Robievam ich tak, že ich umyjem,osuším a očistím od prípadného peria, potom kožu ostrým nožom narežem na štvorčeky. Posolím ich, žiadne iné korenie nepoužívam. Rozpálim panvicu a predhrejem rúru. Na panvicu položím prsia kožou dole a opekám zopár minút, kým sa vypečie tuk, potom ich obrátim a opečiem aj z druhej strany. Preložím do pekáča, zakryjem alobalom a dopečiem v rúre takých 20-25 minút, na konci pečenia dám alobal dole, aby sa koža zapiekla dochrumkava. Robievam k nim brusnicovo- vínovú (alebo nejakú podobnú) omáčku, väčšinou improvizujem, tak recept písať nebudem, na nete ich je kopa. Podávam s opekanými zemiakmi (dobre vyzerajú menšie zemiaky opekané vcelku), alebo zemiakovými kroketami. Prsia pred podávaním nakrájam na tenké plátky a trochu prelejem omáčkou, zvyšnú omáčku podávam zvlášť. Sú veľmi dobré. 😉
u nas bude kacica na silvestra 🙂
Kup si celú kačicu a naporcuj. Ostatné casti si mozes odložiť do mraziaku. Z trupu a kridiel je super polievka.
http://www.akosatorobi.sk/video/3672/kacacie-pr...
Ja som k tomu este robila brusnicovu omacku a pečené zemiaky na olivaku v rúre.