Ahojte. Mozem poprosit recept na jednoduchy chlieb? 🙂chcela by som vyskusat piect doma chlebik. Dakujem
@olvedicsilla chlieb pre začiatočníkov bonvivani
500 g muky, 300ml vlaznej vody, sacok suseneho drozdia, stipka cukru, rasca podla chuti a za lyzicku soli. Vyniesit cesto, nechat kysnut, po 20 minutach ponatahovat, nechat kysnut dalsich 20 minut, zas natiahnut a nechat podkysnut. Vykydnut na stol, roztiahnut na placku a zrolovat do tvaru chleba(kuk videa o tvarovani do osatky) a dat dokysnut do osatky/misky. Vypalit ruru aj s plechom/kameninovou miskou na 230 stupnov, chlieb vysypat na papier na pecenie, rozrezat a dat piect na 15 minut. Potom stisit na 200 a dopekat do chrumkava cca 45 min. 😀