baby poradte mi neaky jednoduchy a hlavne dobry kolačik co zvladnem aj ja 🙂 co nepeciem vobec... 🙂 dakujem
ja robim margotku,velmi rychle a jednoduche co zvladne aj hociktory muz!
suroviny take iste ako
@gumimaci ,len namiesto 4 vajicok davam 2 a namiesto 1 hrnceku praskoveho cukru davam krystalovy+nastruhana margot cokolada.Vsetko varechou pekne zamiesas,sup na plech(ani nevymastujem,pretoze je mastny z oleja dost) a peciem do zlatista.... 😉 😉 😉
Dobru chut!!!
@klauduska ano aj margotkova je super- robievam ju trosku inak a do babovkovej formy... tu mam recept :
• 1 šľah.smotana
• 2 vajcia
• 2 hrnčeky poloh.múky
• 2 PL oleja
• 1 hrnček cukru (môže byť aj menej)
• 1 prášok do pečiva
• 1 čokoláda Margot
• čokol.poleva/nemusí byť/
Inštrukcie
Margotku nahrubo nastrúhame, všetko ostatné vymiešame,netreba ani bielka zvlášť,pridáme muku a čokoládu,premiešame a pečieme cca 35 min.pri 190-200 st,podľa rúry,potom po vyklopení môžeme poliať čokol.polevou
este teda pridam recept na cookies, toto ked robim tak su hned fuc 🙂
• 1 hera (nechám trochu roztopiť, potom sa to ľahšie vmieša)
- 1/2 pohára kryšt. cukor / môže sa pridať aj med/, 2 vajcia
• jeden pol. P lyžica mlieko, 1 van. cukor, jeden a 3/4 pohára hl. múka
• 1/2 kávovej lyžičky soli, 1 kávová lyžička sóda bicarbona
• 2 1/2 pohára ovsených vločiek
• jedna čokoláda na varenie – nasekať na malé kúsky /podľa chuti 100 -200 g/
• 1/2 - 1 pohár nasekané orechy / vlašské, lieskovce, arašidy, kokos, dajú sa aj kombinovať)
Všetky suroviny zmiešať - je to veľmi tuhá hmota. Lyžičkou (ja používam malú) sa na papier na plech robia kôpky. Dávať trochu ďalej od seba - trochu sa roztečú. Pečiem v elektrickej rúre 200oC cca 10-15 min - mierne ružové. Keď vytiahnete na plechu nechajte chvíľu vychladnúť a až potom dávať dole z papiera.
baby a nieaky osvečeny recept na jablkovy kolačik by sa nenasiel ? 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34370
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42168 super koláčik deti ho zbožnuju moze byt aj bez toho kremu len poliat cokoladou a posypat sekanymi orechami
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41624
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37391
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34548
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34220 vsetko lahke a rychle receptíky
naš najoblubenejši 😀 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2971
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25577
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33557
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3908
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4627
http://varecha.pravda.sk/recepty/nebeske-rezy/1...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=249 ked som to zvladla ja zvladneš aj ty 😀
@tinka274
@tinka274 ahoj, akurat dnes somrobila obrateny jablkovy kolac, je vyborny a celkom aj rychly. Potrebujes len nastruhane jablka a piskotove cesto ( 4 vajcia,5 poliev.lyzic horucej vody, 250g krys.cukru, 240g polohr.muky a pol balicka pras.cukru) Na plech si polozime papier na pecenie, polejeme olejom, naukladame nastruhane jablka,posipeme krys.cukrom a skoric.cukrom trocha a nalejeme cesto a pecieme do zlatista. Ked mame upecene preklopime na druhy plech a polejeme vrch (cize teraz su na vrchu jablcka)cokolad.polevou. Je fakt dobry a rychlo upeceny a asi este rychlejsie zjedeny 🙂)) DOBRU CHUT
@titkovamiriam
@akika722
@gabina84 dakujem urcite niektore vyskusam. 🙂 asi už aj dnes... :D
baby dajte recept aj na neaky nepeceny.. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 dakujem 🙂 🙂 🙂 🙂
@tinka274 a taký z kyslej smotany a piškót poznáš? U nás jednoznačne vyhráva takáto maškrta 🙂
Hrnčekový koláč s kúskami čokolády
Suroviny
• 2 hrnčeky pol. múka
• 1 hrnček kryš. cukor
• 1 hrnček mlieko
• 1/2 hrnčeka olej
• 2 vajcia
• 1 vanilkový cukor
• 1 prášok do pečiva
• 1 lyžica kakao
• 100 g čokoláda na varenie
• hrozienka/nemusia byť/
15
minút príprava
45
minút na 180 °C pečenie
Postup
Všetky ingrediencie spolu zmiešame.
Varovú čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle, alebo nakrájame na menšie kúsky. Nemusia byt extra malé...lepšie chutí, keď sú tam kúsky čokolády a zamiešame ju do cesta.
Cesto vylejeme na olejom vymastený a mukou vysypaný plech a upečieme cca 180 °C pol až trištvrte hodiny.
Po upečení koláč potrieť lekvárom a posypať strúhanými orechmi.
inak, velmi dobra kniha je Lacne jedla, podla toho mozes zacat varit a bude sa Ti darit, dobre je to napisane pre zaciatocnikov a su tam aj dobre nepecene dezerty: http://www.martinus.sk/?uItem=57769
@jarunka111
nie nepoznam .. sup sem recept .. 😀 😀 😀
@tinka274 ja robím do okrúhlej tortovej formy, čo sa dá ten bok dať dole, ale dá sa to robiť aj do pohárov a je to hotové na servírovanie 😉
4 kyslé smotany, 4 vanilkové cukry, 2-4 PL kakaa, piškóty
Do formy uložíť piškóty (môžu sa pokvapkať nejakou ovocnou šťavou, aby skôr zmäkli, alebo namočiť do kávy) na to vymiešaná 1smotana s cukrom, zase piškóty a smotana s kakaom. Zopakovať, pokiaľ všetko nespotrebuješ. Do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky, ak chceš rýchlo konzumovať 😀 😀 😀 😀
@jarunka111 jaaaaj hej jasne .. to robievam aj ja.. ale aj z ovocim ... 🙂 🙂
ahoj viete nejaky rychly kolac
salkovy a lekvarom?
ahojte mate niaky dobry recept na mramorovu babovku?
ahoj, pridávam suprový recept na dvojfarebnú bábovku.
4 vajíčka, 200g kryš.cukru,200g hlad.múky, 1dcl oleja, 1dcl vody, 1prášok do pečiva, 1vanilkový cukor, kakao.
Postup: bielky vyšlahať na tuhý sneh pridať cukor, potom prišlahať žltka, pridať olej,vodu,múku spolu s práškom do pečiva a vanil.cukrom.Polovicu cesta dať do vymastenej a vysypanej múkou babovkovej formy a do druhej polovici cesta sa pridá kakao (tak 3-4 lyžice, jemne zamiešať aby sa nevytvorili hrčky) a pridať do bávovkovej formy. Ja pečiem na teplovzdušnom programe na180 stupňoch asi 30-35min. (treba sa riadiť vlastnou rúrou, skontrolovať sa dá pichnutím špajdle do cesta, ak neostane na špajdli cesto tak je upečená.)
@slavkamesinova z lekvarom nie ale z detdkou vyživkou poznam jeden http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-detske... 🙂
@tinka274 dakujem ti a namiesto deckej vyzivy si neskusala dat lekvar?
@slavkamesinova nie neskusala ale myslim že keby si tam dala lekvar miesto vyživky tak to bude v pohode .. 🙂
@tinka274 uplne najednoduchsia je bublanina s ovocim. nemusis nic vazit, vsetko hrncekujes 🙂
4 vajíčka,
1,5 hrnčeka polohrubej múky,
1 hrnček práškového cukru,
1 vanilkový cukor,
1 prášok do pečiva
1/2 hrnčeka mlieka,
1/2 hrnčeka oleja
Príprava:
Vyšľaháme práškový a vanilkový cukor spolu so žĺtkami. Pridáme prášok do pečiva, múku a zamiešame. Prilejeme mlieko, olej a zamiešame. Spravíme sneh z bielkov a primiešame ho do cesta. Masu vylejeme na plech (stredne veľký) a naukladáme čerešne. Pečieme iba na 140 stupňoch.