Recept na jednoduchú bublaninu

28. júl 2023

Poradte mi prosím recept na jednoduchú bublabinu s mrazenymi jahodami.. Viem ze na nete je milión receptov, ale nikdy netrafim z nich pomer množstva cesta verzus veľkosť plechu, bud je cesta malo a ja ho vylejem do veľkého plechu, potom je koláč nízky, alebo naopak, dostanem zatmenie rozumu pri troch drobcov a vytiahnem malý pekac, a cesto kypi.. 🤦🤦 Fakt dačo rýchle, nech miniem jahody z mrazaku.. Plech mam 43x33 vnútorné rozmery.. Dakujem

anetkaadamko
28. júl 2023

6zltok, 300g pras.cukru , 1,5dcl oleja, 1,5dcl mlieka, 300g hl.muky, 1pras.do pečiva, sneh z bielkov
Na vymastený a mukou vysypaný plech....ovocie......20min.180stup.

alenah31
28. júl 2023

ja mám bez váženia od mojej prababky: 6 žĺtok vymiešať so šiestimi pol. lyžicami práškového cukru do toho potom spolu pridáš deci oleja (väčší štamprlík), 6 pol. lyžíc hl. múky a vyšľahaný sneh zo šiestich bielkov + jeden prdopeč. Vyleješ na vymasteno-vymúčený plech alebo na papier na pečenie + pridáš čo chceš na vrch + pečieš 15-20 min. pri 180 st. a vybavené.

dzulli1980
28. júl 2023

3 vajíčka, pohár cukru - vymiešať, pridať pol pohára oleja, 1 pohár mlieka, 2 poháre polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, trošku soli ... vymiešať, naliať do formy (ja robím tak, že nalejem polovicu, v druhej polovici rozmiešam kakao - je potom dvojfarebná), naukladám ovocie (podľa toho aké mám - čučoriedky, jahody, marhule, broskyne), pečiem pri 180 st. cca 20 minút ... po vybratí ponatieram masielkom, keď vychladne dám práškový cukor.

tosomja
28. júl 2023

Túto robím do tortovej formy a je pekne vysoká, vláčna, sladká, ovocie mením podľa toho, čo mám doma, či v mrazničke, väčšinou lesnú mrazenú zmes. Keď robím na plech, je nižšia.

vikusjk
28. júl 2023

Moja najjednoduchsia bublanina na svete, ktoru robim uz roky:
5 celych vajec (najlepsie izbovej teploty, t.j. aspon hodinku vybrate z chladnicky) vymiesame s 1 necelym hrncekom krystaloveho cukru. Miesam rucne metlickou, ale mozes aj vareskou, alebo mixerom. Pridame 1 a 3/4 hrnceka polohrubej muky, 1 prasok do peciva a 1-2 vanilkove cukre, nakoniec pridame 1 necely hrncek oleja (ja davam trochu viac ako tristvrte).
Na vsetko pouzivaj hrncek rovnakej velkosti.
Zmiesas, vylejes na plech s papierom na pecenie a poukladas ovocie, akekolvek podla chuti.
Peciem na 200 st cca 30-40 minut, podla toho, ako pecie rura.
Ci je kolac upeceny skusam po 30tich minutach tak, ze plechom jemne zatrasiem a ked sa stred este hybe ako zelatina, treba mu este chvilku. Dalsi indikator je, ze brutalne rozvonia celu kuchynu 🙂 Po vybrati posypem jemne vrch vanilkovym cukrom a dobru chut!

nevenka
28. júl 2023

Najlepsia je za mna tato. Sibnut 4 vajcia do robota, navazit 300g cukru (moze sa dat aj menej), vyslahat na vysokych otackach do peny, asi 10 min., a potom rucne vmiesat 400g polohrubej muky zmiesanej s praskom do peciva, 1,5 dcl oleja a 1,5 dcl mlieka (toto ale nemeriam, dam za pohar), vmiesat opatrne na striedacku, vyliat na vymasteny plech a dat ovocie podla chuti. Nikdy nesklame.
Za mna je najdolezitejsie to dobre vyslahanie.
Iny kolac mam z 2 vajec, a ten sa ma len miesat, ale je nizky, napriek prasku do peciva.

luccija
28. júl 2023

Ja robím túto mne vadí s olejom
https://www.apetitonline.cz/recept/slehackova-b...

autor
28. júl 2023

Baby ste super, nejaký recept si vyberiem a upeciem koláč 😊 len mi ešte povedzte, tieto vsetky recepty sú do toho veľkého pekáča ok?