Recept na jahodový džem

monika185243
23. jún 2022

Ahojte žienky, poradili by ste my overený recept na jahodový džem? ale aby bol hustejší. Ďakujem 😀

palicka
23. jún 2022

@monika185243 ka dávam 1kg jahôd, pol kila kryštál cukor. Nepoužívam zelirku. A variť, variť….

loliki
23. jún 2022

@monika185243 Pridať štipku kys. citrónovej. Dodržala si postup?

lesana864
23. jún 2022

@monika185243 5 kil jahôd, 800g trstinový cukor...mixnuť a variť variť variť....odoberam si bokom do panvice pár naberačiek, rýchlejšie hustne, pri stálom miešaní, varíš do hustoty akú požaduješ.... Takto uvareny džem sterilizujem v umývačke riadu, prevratim hore dnom, a vychladené odkladám do špajze... Ani raz sa nestalo, aby sa pokazil.. rok vydrží určite (dlhšie netuším, pretože sa do roka poje 😅)
Robievam ho takto už roky...nemám rada džemy kde je pomaly viac cukru ako ovocia , a tie hnusné stužovače tiež nepoužívam 🙂 tento cítiť za jahodamy, nie cukrom, má nádhernú tmavo červenú farbu a keby decká mohli, jedia ho lyžicou 😉

smiling89
23. jún 2022

Podobne ako pise
@lesana864 ...robim podla tinkine recepty

h2
23. jún 2022

@monika185243 Ahoj, ja recept nemám, cukor dávam postupne priebežne podľa chuti. Nikdy džem nevarím naraz. Varím ho minimálne 2, najčastejšie 3 dni. Samozrejme, nie v kuse. Povarím, premiešam a odstavím. Potom zase zopakujem. Takto sa z neho odparí voda a bude hustý. Žiadne želatínové stužovače nedávam, len ovocie a cukor. Takto "na etapy" varím všetky džemy.

asocial
24. jún 2022

@monika185243 den predtym ovocie nakrajam a zacukrujem..teda kombinacia ovocie, cukor, ovocie, cukor..atd. potom naberackami davam na panvice, kde varim do zhustnutia - v zasade, ked prejdes vareskou po panvici, mala by sa ti spravit cesticka, potom vsetko do hrnca, kde to vraim dalej a prejdem tycovym mixerom. Do jahodoveho davam aj kyselinu citronovu, lebo inak je to prilis sladke...obratim na 15 minut potom pohariky a otocim. Nesterilizujem, je to zbytocne (recept z netu od zeny, co pracovala v konzervarnach). Odskusane niekolko rokov a z viac druhom ovocia.

lula3108
24. jún 2022

Ja som robila tento rok prvykrat a isla som podla receptu Lapetit a teda dzem je kraaasny, ma uplne ziarivu cervenu farbu, s pektinom (je to prirodna latka, ziadny zelieovaci cukor) to bolo sup sup a chut jahod a aj ich farba ostala. Nemam rada dzemy, ktore sa varia dve tri hodiny a su tmave az hnede a chut jahod je prec. Ja som robila az 4 druhy jahodoveho a veru keby som vedela ake budu dobre tak spravim o jednu davku navyse😂

waggi
24. jún 2022

Takže ako čítam koľko sa má vlastne variť ? 🙂

monika185243
autor
24. jún 2022

Ďakujem žienky za recepty 😀