Dobry den, kedze mame tohoto roku vela jablk a hrusiek, chcela by som pre dceru urobit detsku vyzivu. Poprosim vas o vase recepty na inspiraciu.
Jablka a hrusky v roznych pomeroch varim a micujem. Mozes pridat skoricu, klinceky, badian, aniz, hocico mas doma, cukor vobec nie je potrebny. Za horuca naplnim flasky a otocim hore dnom
Ja pridávam 1 Zlatý klas este. sterilizujem v rúre na 150 stupnov cca 10 minut.
@tinak25 Ja pre najmensich robim takto. 5kg ocisteneho ovocia 2,5l vody - rozvarit rozmixovat. Nechat chvilku vychladit 3 vanilkove cukre 3 vanilkove pudingy( tie co sa rozrabaju vo vode) znova povarit ako to zhustne sup pohare. Pre istotu sterilizujem 15 min na 100 stupnoch. Je super a dokonca chuti aj pubertiakom 😉
pridávam ti recept, čo mám od kamošky, raz som takúto výživu robila 🙂
očistíme, ošúpeme 4 kg jabĺčok, 1 kg hrušiek. ovocie nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca s 3L vody a povaríme domäkkučka. šťavu zlejeme, k ovociu pridáme 0,5kg kryštálového cukru, v trošičke vody rozmiešame 3 balíčky vanilkového pudingu v prášku, pridáme k ovociu a povaríme do zhustnutia. potom ponorným mixérom dohladka rozmixujeme. výživu nalejeme do malých pohárikov a sterilizujeme. ale ak ti mám pravdu povedať na môj vkus dosť cukru išlo, čiže keď budem robiť ešte niekedy tak jednoznačne dám menej.
@tinak25 jablká s hruskami rozvarit a ku koncu ešte pridať pár banánov na zasladenie...vobec nebude vadit ak budú prezrete...ja pridavam aj cukor podľa chuti ovocia ale je to individuálne. Po rozvareni ešte ovocie rozmixovat nechať prevriet a dať do fliaš. Prikryť utierkou a nechať vychladnúť