Ahojte, už viackrát a pomocou viacerých receptov som sa snažila navariť Tikka Masala alebo Butter chicken no nikdy to nechutí tak ako v Indických reštauráciách. Ako napr v Košiciach či už Little India alebo Taj Mahal. Ak skúsim v nejakej slovenskej reštauráciai tak áno, to chutí ako moje. Nemá niekto recept od originál kucharov z reštaurácie resp nepozná niekto niekoho?alebo nejaké tipy?Ja by som to jedla aj každý deň, ale bohužiaľ som z Prešova a tu bola jedna India aj tu zrušili. Nerozumiem ako sa môžu v Košiciach udržať 4 indické reštaurácie a tu nič. Ďakujem za všetky návrhy a pomoc 🙂
https://kitchenette.cz/clanek/butter-chicken
Mozes skusit tu pozriet, tento konkrétny nenam vyskusany, ale ine recepty fungovali dobre
A tiez spominane recepty z inde- ako chuti masala
@levantinka bez mlieka a masa nemam problem, mne na tom jedle chuti najviac ta omacka ci uz s ryzou alebo naanom. aj ked si to dam s paneerom tak je to uzasne. takze myslís ze to je v koreninach? recepty som skusala uz aj také podla youtube kde indovia varili pravu masalu tiež:/ten vlog urcite pozriem dakujem
@wiolette Je to o koreninach a sposobe varenia. Napriklad tu tazko zohnat tamarindovu stavu alebo aj samotny tamarind. Tak je fajn mat aspom prasok. To len priklad. Ked uz to ma byt autenticke. Zaklad das si olej aky chces. Oni pouzivaju ghee prepustene maslo. Ja mliecne nejem cize davam kokosovy. Potom oprazis koreniny, chilly nech sa uvolni vona. Zaklad. A uz ides podla receptov.
@wiolette koreniny, koreniny, koreniny, mne nosu kamoska z Indie, alebo chodim priamo do indického obchodu. Co pouzivas ty?
@wiolette To je v koreninach. Skus si nieco objednat z internetu.
@lizatko1009 no napadlo mi nieco autentickejsie objednať ale nie zatial mam len klasicke koreniny z obchodu resp nejake aj z nemecka
@andreatytler vies poradit nejaky obchod?
@levantinka dakujem, je pravda ze som ani ghee este neskúšala len naše klasicke maslo a kosove mlieko. tak skusim ako vravis s novými koreninami
@wiolette ale co konkrétne tam davas? Lebo garam masalu si vies vyrobit aj doma z jednodruhovych korenin.
@lizatko1009 kurkuma,zazvor,koriander,kajenske chilli a garam masala. v jednom recepte aj mleta rasca bola v druhom aj paprika.
@uglybetty1234 dakujem urcite vyskusam
no "robila" som s jednou indickou restikoou, kde mali inda kuchara... a poviem to tak, zakald su tie ich koreniny, to proste tu kombinaciu, sposob akym to tam davaju... to je podla mna nenapodobitelne (MNE URCITE, ja som v tom neschopna, uvarim hocico ale dochucovat chodi mooj chlap). Fakt ked mi do ruky nasypal len to korenie co si miesal, tak to by som fetovala pol dna :D ostatne men prislo takejednoduche, kuracie maso, smotana, jogurt... nic extra. Ryzu ale v kuse miesali, ohrievala sa neustale... Nastastie tu restiku zavreli, inak by som cez dvere nepresla za par mesiacov, tam by som zrala od rana do vecera :DDD
A k rasci.. nedava sa tam obycajna nasa rasca.. ale rimska rasca. Na to pozor, ona je uplne inak vonava 🙂
❤ inak vyborna tema, konecne daco nove :DD
@wiolette Pri Butter chicken alebo Chicken Tikka Masala je dôležité mäso nechať cez noc marinovať v zazvorovo-cesnakovej paste s koreniami. Ta chut potom prejde do mäsa.
Hlavne nepoužívaj čisté mäso (kuracie prsia) ako je moderné, ale použi mäso s kosťami, napríklad naporcuj si celé kura. Šťava bude plná chutného vývaru. 😉
@wiolette Veru neviem. Ja zijem v Kanade a svokra chodila kupovat koreniny priamo do indickeho obchodu. Indicke koreniny sa tu daju kupit aj v normalnom kanadskom obchode, ale ani tie nemaju taku chut ako koreniny priamo z indickeho obchodu.
Mozno skus Amazon. Tam sa fakt da vsetko kupit. Vyskusaj, len neviem ci poslu na Slovensko.
Alebo si urob 2x do roka vylet do Viedne do nejakeho indickeho obchodu, Dones recept, ukaz predavacovi a on ti to najde, lebo v takom indickom obchode sa nevyznas, vsetko je to v original jazyku.
Mame tu online obchody s indickymi potravinami a koreninami. Staci vygooglit ;)
@simca06022011 tak to ti uplne rozumiem to aj ja by som denne tam bola iba kvoli tej voni a ano rímsku rascu mam 🙂 noo to je skoda ze ju zavreli
@andreatytler presne to, nemyslim ze to len tak vygooglit a objednat, to nemusi byt priamo indicka vyroba indicky eshop treba vediet kde
@wiolette
https://pulwama.sk/
https://keralasupermarket.sk/
sú to aj kamenné obchodíky, kde sa vieš nadýchaš tej pravej vône nadostač. Tá jediná je zadarmo. 🙂
@wiolette tu nakupuje moj kolega z Indie. A teda aj ja 🙂
https://www.orient-food.sk/?gad_source=1&gbraid...
@uglybetty1234 Majú veľmi dobré ceny, ale nenašiel som tam napríklad horčičné semienka a vyber snackov a sladkostí je veľmi slabý. V sekcii ďatle a orechy tie ďatle napriklad nemajú... 😁
ale na korenia je to fajn. 😉
@wiolette Ahoj ja varim roky 90% iba indicke jedla, ale bez masa a mlieka. Indicke varenie je hlavne o sposobe a koreninach. Ono to nie je nic zlozite. Hlavne je mat ingrediencie. Tu je ich niektore tazsie zohnat. Ale nieco sa da. Chapes rozumieme ze nedas tam kupovane kari korenie. To nema s autentickou indickou kuchynou nic spolocne.
Ak mas zaklad vsetky koreniny. (Ja kupujem iba indicke).
A mas vsetky ostatne suroviny na to. Potom ti staci pozriet na youtube napriklad recept ako to vari realne nejaky ind. Ja konkretne tieto dva recepty co spominas nevarim. Ale ak rozumies troska anglicky tak si pozri tie videa alebo si daj prelozit automaticky stranky s receptami. Inak ti este odporucam blog akochutimasala. Pise ho jedna slovenka, ktora dlhe roky zije v Indii a vari naozajstne autenticke indicke jedla.