Recept na grilážky

19. dec 2022

Prosím dajte mi recept na grilazky. Už som robila a katastrofa.....vznikla mi veľká tvrdá guca a nie ju roztopiť. Chcela.by som verziu so salcom. Skúšala.som nejaké na nete ale nič moc

bessie12
19. dec 2022

dnes som robila tieto https://varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-op...
len namiesto 300g cukru som dala 250g

lubka73
19. dec 2022

https://kuchynalidla.sk/recepty/grilazky
skus tieto mas tam aj video

anjelicek26
19. dec 2022

Problem nebude v recepte, ale v postupe... musis tam to salko nalievat postupne, pomaly a intenzivne miesat...

eeffka
19. dec 2022
autor
19. dec 2022

Ďakujem, skúsim

autor
19. dec 2022

A.aky tuk máte odskúšany? Čo dať? Či radšej maslo?

tosomja
19. dec 2022

300g cukru upáliť na karamel, ale na úplne pomalom horáku, nemiesať, keď sa úplne roztopí, pridať 250g masla izbovej teploty. Miešať kým sa nespojí, potom priliať salko. Ja som salko nevarila, dala som také klasické. Nakoniec podrvené orechy 100g mleté, 100g drvené.

moony99
19. dec 2022

@tosomja ja robim takisto a vždy sa podaria a sú mäkkučké

3petka
19. dec 2022

Ja robím tak že 250 g bieli cukor na karamel, keď je urobený postupne pridávam maslo 250g, a potom nakoniec jednu plechovku salka. A namiesto orechov ja dávam ovsené vločky.

marca12
19. dec 2022

Pamatam ako som ja maturovala pri grilazi 🤣 podarila sa az na treti krat. Hlavne je cukor upalit na karamel,ale na najnizsom plameni,nemiesat,az kym sa neroztopi. Maslo pridavam po castiach a zakazdym miesat,kym sa uplne nespoji hmota az potom pridam dalsi kusok masla. Trva to dlhsie,kym sa spoji. Odstavim z ohna a salko pridavam tiez po troske a miesat,kym sa nespoji a potom dat naspat na zapnuty horak. Potom znova miesat,ale na slabom ohni a musis miesat,inak prihori. Pozor prihara velmi rychlo.

tosomja
19. dec 2022

@moony99 u nás len dcéra je. Ja len tak jeden na koštovku. Jej babka robí s margarinom a cítiť to.

moony99
20. dec 2022

@tosomja maslo je najlepšie,to nič nenahradí.

anicka176
20. dec 2022

Minulý rok som robila tieto a idem znova 😊 https://lapetit.sk/grilazky/

miriam11
20. dec 2022

Ja robím grilazky stále ten istý recept mám už roky, ale posledný rok,dva sa mi nedaria. Hmota mi vyteká z oblátky. Neviem,v čom je problém, zmena? Cukor je inej kvality, alebo co? Gramáž nemením, len je to veľký rozdiel. Už ich nemám chuť robiť.

kvetinka75
20. dec 2022

ja robím tak, že salko zohrejem vo vodnom kúpeli a maslo pred tým rozpustím, nech je trošku teplé, potom sa to tak nezgrcne. Čím teplejšie sú suroviny, ktoré sa pridávajú do karamelu, tým lepšie.

tosomja
20. dec 2022

@miriam11 nemáš iné Salko? Ja som skúšala s tým z Lidlu a veru, vytekali. Potom to dcéra len tak jedla lyžičkou. A urobila som druhé s klasickým.

miriam11
20. dec 2022

@tosomja nie, kupujem v Tescu Salko. No skúsim ešte iné kúpiť. V nejakej kvalite suroviny bude problém. Nie je to už to,co bývalo...

tosomja
20. dec 2022

@miriam11 alebo možno aj maslo. Cukor neverím, to je karamel, stvrdne.

autor
20. dec 2022

Tak som dnes robila a teda, hodinu mi trvalo kým som spravila tu hmotu. Ale bola teda krásna. Akurát mi vytekala a vyteka. Nechápem. Tak mám rada tie koláče....
@3petka a koľko vločiek dávaš? Pomelies? A cítim ich tam?

3petka
21. dec 2022

Dávam odhadom. Tak aby to nebolo moc husté a dobre sa roztieralo. Nemelem a nie je ich citit