Dobrý deň má niekto recept na droždovu pomazanku ?
Naposledy som ju jedla na základnej škole a dnes by som ju chcela urobiť aj na internete sú recepty len chcem tie vaše overené ďakujem
Ja robím takto. Keď chcem s cibuľou, dam do panvice cibulu, nakrájanú na plátky alebo kocky, trochu olej a na strednom "plameni" pražím do ružova. Ak mám slaninu, na drobno nakrájanú dám k surovej cibuľu a pečiem spolu. Alebo samostatne, neviem. Málokedy dávam slaninu. Ked je cibula do ružova, dam 1-2 kocky droždia. Droždie sa roztopí do krému, pridám sol. Tak akurát. Učili ma do tejto zmesi dat trochu mlieka, vraj droždie potom nie je tak výrazné. A do tejto zmesi pridám rozšľahane vajíčka a miešam dovtedy, kým z toho nie je redšia praženica. Na 1 droždie cca 2 vajíčka. Vtedy je ten pomer fajný, mne chuti to slané droždie. Ale môžeš dat aj viac vajec na jedno droždie.
Stará mama robila s cesnakom a rascou, ale to má zas inú chuť. Recept neviem
@brigit8 ahoj, prosim ta, to maslo davas az ked ta prazenica vychladne a vymiesas to ako pomazanku? alebo to davas do tepleho?
robila som drozdovku podla receptov na nete, ale vznikla z toho vlastne drozdova prazenica.
v škôlke sa drožďová pomazánka robí takto. osmažíme si na oleji cibuľku, pridáme droždie a miešame kým sa droždie rozpustí. vyšľaháme si maslo, pridáme vychladnuté droždie a postrúhané, natvrdo uvarené vajíčko. ochutíme soľou...iná varianta je ešte pridať postrúhanú mrkvu..
Ja robim trošku inak ako tu ženy pišu.Najprv upražim na masle cibulku,potom tam pomrvim droždie do toho dám aj tavený syr.Ja nedávam nijaké vajičko.A ak treba pridám ešte maslo okorenim a hotovo.Sol moc netreba kedže tavený syr je sám o sebe dosť slaný.Na chlebik ak mi chuti navrch na pomazánku dám ešte potom vňaťku čerstvu a kružky cesnaku ale to byť už nemusi
@ajsha123 ono je to táto nátierka tá pani to tam aj šlahá mixerom ale ja to na panvici zmiešam všetko dokopy akurát s tým neni taká robota https://varecha.pravda.sk/recepty/kremova-drozd...
@janetinka27 do horúceho a len rozmiešam, nemixujem, ak nechceš "praženicu" pomixuj 😉
@brigit8 diky 🙂
@anabel2341 robím ju v podstate rovnako, ako bolo opísané vyššie- teda opražím na oleji cibuľu, pridám droždie, nechám rozpustiť, ale treba ho miešať dovtedy, kým znovu nestuhne a nezačne tak inak voňať, skrátka ho opražiť. Možno to tak robia všetky, ale nenapísali to. Ja potom pridávam vajcia, soľ, korenie, po vychladnutí maslo, vyšľahám, ale je rozdiel, či sa vajcia pridajú do toho rozpusteného droždia alebo až do stuhnutého a osmaženého.
@anabel2341 na oleji opečieme do sklovita cibuľku, pridám mčķ, rascu, rozdrvené 2 ks droždia a soľ, keď sa droždie rozpustí pridáme 4 ks vajíčok, miešam, keď sú hotové pridam 50g masla a horčicu. Nakoniec pokrájanú petržlenovú vňať 👌👍 obľúbená môjho manžela a detí