Ahojte, robíte niektorá doma pizzu?Poprípade nemáte nejaký link alebo recept ako urobiť doma dobré cesto na pizzu?Hľadám už dosť dlho na internete no tie recepty nič moc pre začiatočníkov.Ďakujem.
@caroline_ mne sa tento osvedčil 500g múky, 50g masla , 1 droždie, 1 lyžička cukru, 1 lyžička soli a 300 ml mlieka
@juditienka zmiesat dokopy,ci?
potrebovala by som skor tak detailnejsi postup
@caroline_ výborný recept cesta na pizzu môžeš pozrieť na tomto linku -
https://www.youtube.com/watch?v=mcU5k30WEuk@caroline_ ja robim super rychlu na panvici, zatial chutila vsetkym....na cesto staci 4 lyzice majonezy, 4 lyzice kyslej smotany, 2 vajicka, 9 lyzic hladkej muky a trocha soli....dame na vymastenu panvicu, navrch prilohy podla chuti a pecieme prikryte na slabom ohni asi 20 minut... recept som nasla na fb.....
@caroline_ klasicke drozdie kocka.. vsetko spolu zmiesat okrem kvasku, nech ti vykysne v pohari niekde, potom prilejes aj kvasok a miesas cesto.. vyborne ja stale robim len taketo, poslednykrat som skusila aj tento recept od svagrinky a je takisto super, je to rovno na dvojitu davku - 1kg muky, 2,5dcl mlieka, 1pl cukor, 1 drozdie, 3-4dcl vlazna voda, sol, 1dcl olej.. vsetko zmiesat s tym kvaskom
@caroline_ ja to robim tak ze do misky si dam muku, do pohara tu vlaznu vodu s kvaskom a lyzickou cukru a polozim ho do tej misky s mukou atd nech mi to kysne rovno tam.. po vykysnuti pridam zvysne suroviny ako mlieko, olej, zvysok cukru a sol a miesa mi to stroj a uz si ho delim na mensie casti a robim pizzu 👍🍕 bude super, skus
Za mna jednoznacne tento recept! Ja si zarabam cesto v pekarnicke (vsetko tam nahadzem). Cesto je ako z pizzerie. Mnam 😋 https://bonvivani.sk/recepty/pizza-a-la-tana
Ahoj, ja so minule vyskusala tento recept a cesto bolo naozaj fantasticke
https://travelissimo.sk/upecte-si-doma-pravu-ta...
@caroline_ https://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkuck...
Robím už len tuto a deti ju zbožňujú...... A používam aj sušené droždie... 🙂
Ďakujem veľmi pekne a ešte sa opýtam, možno hlúposť ale ako resp. kam mám dať kvasiť cesto keď píšu na teplé miesto?
v pizzerii pecu pizzu na ovela vyssej teplote ako dokaze dodat domaca rura na pecenie. bude to trvat asi dvakrat tak dlho a aj vysledok nebude tak dokonaly ako v pizzerii, v kazdom pripade na priblizenie sa k profi vysledku odporucam nechat ruru vyhriat na absolutne maximum a spolu s nou vyhriat bud plech alebo kamen na pecenie pizze.. pizzu potom bud s lopatou alebo s papierom na pecenie preniest na tuto podlozku - pozor papie zvykne pri takejto teplote horiet..
dolezite je cesto nechat poriadne vykysnut a nasledne nechat odlezat v chladnicke..
@caroline_ 1/2 kg hl.muky, 1Čl cukru, 1ČL soli, 2PL oleja, 1 drozdie