Ahojte idem zajtra robiť cheesecake a na vrch by som chcela dať karamel najlepšie nejaký domáci recept chcela som kúpiť salko ale moc drahé bolo
tento je super 🙂
Presný recept ti neviem dať, lebo ja všetko robím od oka, ale robievam karamelovú polevu na maxiveterník. Skaramelizuješ kryštálový cukor, primiešaš maslo a šľahačkovú smotanu. Aby to bolo, ako poleva, dávam do toho ešte preosiaty práškový cukor, ale na cheesecake by som dala bez toho.
@h2 a cca gramáže? 🥹 keby mi ostalo odlozila by som si do chladničky aj
To je práve to, že tie gramáže ti nepoviem. ☹️ Ja to tam dávam fakt od oka.
110 g cukor, 30 g maslo, 90 ml smotana na šľahanie (a ak chceš slaný karamel, tak len pridáš štipku soli).
A základ je NEUSTÁLE miešať. Nech sa podarí 😊
Slaný karamel môj overený
200 g kryštálového cukru
80 ml vody
80 g masla (musí mať izbovú teplotu)
120 ml smotany na šľahanie (pred pridaním do karamelu zohriať)
1 lyžička soli
Cukor plus vodu dať do hrnca, zamiešať aby sa spojili a potom už len nechať voľne rozpúšťať na karamel - nemiešať. Keď už začne mať karamelovú farbu pridať maslo a zapracovať, to trvá cca dve-tri minútky. Potom za stáleho miešania pridať smotanu, povariť cca minútku, odstaviť a pridať lyžičku soli.
@vkatush karamel sa práveže nemá miešať, kým sa páli.. Vzniknú potom hrudky..
Mne sa osvedčilo variť cukor s trochou vody, vtedy netreba miešať a nepripali sa a keď už je cukor upaleny, vlejem smotanu a maslo a vtedy poriadne miesam až
Zo srdca do hrnca stranka a pohladaj slany karamel, top osvedceny
@danieli idem skúsiť ten snáď sa vydari
@13uzivatelka11 ja miešam, hrudky nemám a ak sa nejaká urobí, normálne rozbijem. Ale je veľa spôsobov ako sa dá robiť, hlavne, nech vyjde 😊
Hadam sa podaril, tiez som dnes robila presne podla tohto a stabilne mnam
@vkatush mne sa raz už tie hrudky práve úplne nepodarilo rozbiť, tak robím radšej s vodou, aby sa nepripalil a nemiesam
@danieli podarila veru 10/10 odkladam recept 🌸 a v chladničke pekne stuhla
Upáliť cukor na karamel a zaliať smotanou … nájdi si na nete presný recept.