Poraďte dobrý recept na domáci chlieb, ktorý nie je tvrdý ako skala. Budem rada 🙂
@timea301196 pečiem podľa tohoto receptu https://dobruchut.aktuality.sk/recept/29242/fot...
@timea301196 ja pekávam tento, je z kvásku (teda náročnejší na čas) ale stojí za to https://nelkafood.sk/anjelsky-dobry-kvaskovy-ch...
@timea301196 500g špaldovej,260-300 ml vlažnej vody,soľ,cukor,rasca,aniz,lan,slnečnica atd,čokoľvek podľa chuti,3-4 lyžice olivového oleja,droždie alebo balíček sušeného.Do vody švacnem soľ,cukor,olej,potom prisypem múku,koreniny,posledné droždie a necháš vykysnúť.Potom klasika upiecť,ja mám kameň a to vyhrejes na 250st v trúbe,na to cesto,pohár(plechový) vody na dno trúby,zavriet,po 10min znížis na 200 a dopecies do hneda.Neotvarat počas pečenia,inak bude hutný a nechrumkavý.Po vytiahnutí zabalím horúci do ľanovej handry a položiť na mriežku,nie na rovné