Recept na dolky - lievance

ivana1410
5. aug 2014

ahoj baby 🙂 prosiim vas nema niektora nejaký dobrý a overný recept na dolky ?? dakujem za pomoc 🙂

xxxxxnnnnn
5. aug 2014

My sme včera a dnes robili tieto.............a mňam http://varecha.pravda.sk/recepty/jogurtove-liev...

anjelik52
5. aug 2014

Nám zase veľmi chutili tieto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3799

tarra6
5. aug 2014

Ja robím tieto a veľmi nám chutia :
10 g droždia , 2 lyžica práškového cukru , 6 dl mlieka ,asi 7 kopcovitých lyžíc hladkej múky , 1 vajce, pohár čučoriedkového kompótu , 1/4 l sladkej smotany , 1 vanilkový cukor, soľ

Droždie rozotrieme s trochou cukru , pridáme lyžicu mlieka a trochu múky a necháme nakysnúť. Do kvásku pridáme vajce, zbytok cukru , soľ a po častiach múku a mlieko. Cesto musí byť hladké. Prikryjeme a necháme kysnúť asi pol hodiny. Potom pečieme lievance na vymastenej panvici z obidvoch strán. Medzitým dáme do hrnca čučoriedkový kompót , ohrejeme ho , do vriaceho pridáme smotanu s 3 lyžicami hladkej múky a s vanilkovým cukrom . Zmes prehrejeme a polievame ňou hotové lievance. Môžeme ozdobiť šľahačkou.

ivana1410
autor
5. aug 2014

@xxxxxnnnnn
@anjelik52 dakujem za tip 🙂
chcela by som sa Vás ešte spýtať či máte na to tú špecialnu panvicu " dolkáreň" ..ja ju zatial nemam a mamina mi povedla že ked to budem robit na normalnej teflonovej panvici že sa mi to moc roztečie..čo hovorite ?

gretka2
5. aug 2014

Ja robim "odoka", neviem presne gramaz surovin, ale ide tam polohr.muka, vajicka, cukor, sol a mlieko. Takmer ako do palaciniek ale hustejsie , akurat rozdiel je v tom, ze urobim z bielkov tuhy sneh a lahko to do cesta zamiesam. Je to take nadychane, a necitit to kvaskom. Robim ich na klasickej panvici, davkujem to lyzicou a dotvarujem do koliecok a neroztekaju sa, pripadne aj vacsie tvary.

miku1
5. aug 2014

@ivana1410 Ja robím takéto : 200g hladká múka, 200g polohrubá múka, 0,7 l mlieko, 1 kypriaci prášok, štipka soli, 2 vanilkové cukre, 2 žltky, 2 bielky - všetky suroviny okrem bielok zmiešať, z bielok vyšľahať sneh a potom primiešať k ostatnému cestu a môžeš vyprážať. Dávkujem to malinkou naberačkou, robím to na normálnej panvici a nerozteká sa mi to.

ivana1410
autor
5. aug 2014

@miku1 dakujem 🙂 vyskusam tieto od Teba 🙂

miku1
5. aug 2014

@ivana1410 Tak potom daj vedieť ako vám chutili 🙂 Nám tieto chutia asi najviac, a už iný recept ani nepoužívam.

ivana1410
autor
5. aug 2014

@miku1 zajtra ich skúsim 🙂 napíšem Ti potom 🙂

ivana1410
autor
6. aug 2014

@miku1 podarilo sa 🙂 super ..dakujem ešte raz za recept 🙂

miku1
6. aug 2014

@ivana1410 Som rada, že si bola spokojná 🙂 Až som na nich dostala chuť aj ja, asi zajtra urobím 🙂