Recept na dobrý jablkový koláč

mikitilik29
5. nov 2024

Ženy, máte nejaké dobré recepty na jablkový koláč? 😊

cyberk
5. nov 2024

Jablkove pite
Cesto: 680g múka hladká, 210g práškový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 3 celé vajcia, 1 Hera
Plnka: 9 jablk, skoricovy cukor
Všetko krásne zmiesam a rukou vypracujem cesto, rozdelím na 2 bochníky, ktoré vyvalkam.
Jednu polku dám na plech, na to jablkovu plnku z 9 jablcok, očistím, nastrúham, vylejem stavu, a pridám škoricový cukor, navrstvim na cesto prikryjem druhou polovicou cesta.
Poprepichujem vidličkou a sup do predhriatej trúby, na 180 stupňov, cca 30 minút. Podľa potreby.

slavkadi
5. nov 2024
vakatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
5. nov 2024

@slavkadi toto cesto vyzera na piskotove. Nezvycajne, ze "do polovice upecene vyberieme z rury" ...atd. Piskota uz nevyrastie a ani netusim, ako bude ta spodna cast vyzerat a chutit po upeceni. Tento kolac by som osobne ja nepiekla. Ak mas skusenost, napis.

0silvia0
5. nov 2024

@oli18 tento kolac, co pridala @slavkadi je najlepsi a najjemnejsi jablkovy kolac, aky som kedy jedla. 100x lepsi ako jablkove pite. Urcite vyskusaj, je vyborny.

vorkola
5. nov 2024

@mikitilik29 dakujeme

slavkadi
6. nov 2024

@oli18 je vynikajúci, tiež som sa čudovala postupu, ale neboj nič sa nepripecie, narastie ako má. Je to náš najobľúbenejší koláč, jednoduchý a veľmi chutný.

mikitilik29
autor
6. nov 2024

@slavkadi vďaka za recept. Idem ho dnes skúsiť 😃 dúfam že nič nedodrbem😂

h2
6. nov 2024

@mikitilik29 U nás je najobľúbenejší tento, voláme ho jablkový krémeš:

renatag80
6. nov 2024

@slavkadi presne, tiež som sa bála toho postupu, ale je omnoho lepší ako klasické pité. Na druhý deň, keď postojí trochu, tak je vynikajúci. Môžem tiež len odporučiť 😉🙂

vierka0508
6. nov 2024

@mikitilik29 ako ti vysiel? Po akom case si vytiahla z rury tu polovicu cesta?

mikitilik29
autor
7. nov 2024

@vierka0508 vybrala som ho keď vrch bol trochu do hneda. Chuťovo koláč je dobrý len sa mi zdá ze je veľmi tenká vrstva cesta v tom koláči🙂

vierka0508
7. nov 2024

@mikitilik29 nedala si moc velky plech?

0silvia0
7. nov 2024

@mikitilik29 ten koláč je určený pre menší plech, ako píše @vierka0508 , asi si dala priveľký

mikitilik29
autor
7. nov 2024

@vierka0508 dávala som do okrúhlej firmy na pečenie priemer max 26 cm. Myslíš ze to je veľká? Lebo mne sa nezdala veľká ta forma. Ale nevadí, ja som už zvyknutá ze to moje pečenie nieje 100%ne 😂

gejb
7. nov 2024

@slavkadi prpsim ta, co znamená v polovici pecenie??? Koľko to je minút asi?

slavkadi
7. nov 2024

@gejb podľa toho ako začne tuhnúť a hnednúť, aby sa ti potom jablká neprepadli do cesta, ja zvyknem cca po 10 minútach vybrat.

gejb
7. nov 2024

@slavkadi predchvilou som ho dopiekla a už sme aj ochutnali 😆🤩
Tiež som po 10minutach dala jablká a je super. Ukladám si recept a budem ho ešte určite piect. 👌🤌
Len cesto nemám úplne jemnucke, skôr je také hutnejsie...asi som málo slahala?

slavkadi
7. nov 2024

@gejb ja ho mávam mäkké ako oblacik 😁 dám do robota šľahať vajcia s cukrom a zatiaľ si chystám jablká. Fakt až do hustej peny to naslaha a potom opatrne prilievam olej a mlieko na striedačku a nakoniec zamiešam múku zľahka varechou.

gejb
7. nov 2024

@slavkadi tam bude asi pes zakopaný 😆 ja som išla podľa receptu a všetko som len nahadzala do misy a vymiesala. Ale zas nemá úplne ďaleko od dokonalosti 🤌😊

slavkadi
7. nov 2024

@gejb to som rada, je to náš najobľúbenejší.

alesto
11. nov 2024

@slavkadi Ďakujem pekne za recept, dnes sme piekli a práve si na ňom pochutnávame 👍😉