Ahojte ma niekto dobrý recept na mäkké medovníky? 😊
uz pravidelne robievam podla tohto receptu https://www.lorna.sk/clanky/---vianoce---/viano... musis sa prerolovat nizsie 🙂
Ja robim podla tohto receptu a su najlepsie ake som kedy jedla. Hned mäkke a v zatvorenej doze mi vydrzali aj par tyzdnov mäkke.
https://www.mimibazar.sk/recept/50766/maekke-me...
1/2 kg hladkej múky,
18 dkg práškového cukru,
12 dkg masla,
3 celé vajcia,
3 polievkové lyžice medu,
1 čajová lyžička sody bicarbony,
1 čajova lyžička perníkoveho korenia (zvykli sme si namiešat mletý aniz, hrebíček a badián – pomleté na mlynčeku na korenia alebo na kávu, na škoricu majú u nás niektorí alergiu).
Všetko spolu zmiesiť, nechať odležať aspoň 2 hodiny (my nechávame aj 1 deň) a potom už len vykrajovať a piecť.
Vyvaľkať cesto na cca 0,5 cm hrúbku, potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Vyhriať rúru na 180 stupňov – pečú sa krátko, cca 5 min, sledujte ich.
Kludne aj viac vecerov peciem,podla toho ako mam cas. Cesto si robim z dvojnasobnej davky.