Čaute mamky na nete neviem nájsť, nerobíl niekto z vás taku fajnú polievočku...? Viem, že tam išli paradajky, cuketa, uhorka a kôpor ale nemôžem ten recept nájsť... Ja som to jedla asi 10r dozadu v Rakúsku a bola to mňamka... Proste taka super chuť... Ale neviem si spomenúť co tam ešte dávali...
@aneta129 Balkánska cuketova polievka http://m.tanikinerecepty.webnode.sk/products/ba...
@katkamatka7 ďakujem ale to bola taka krémová polievka, taka mňamka a viem ze tam isto ta pani dávala paradajky, cuketu, kôpor a uhorku
@aneta129 Mohla mať svoj domáci recept. Cuketu a uhorku si spomínaš na kolieska na tenko nakrájané? Alebo boli nasteuhané na pásiky? Jemnučko by som ich osmahla na masle. Paradajky boli rozvarené? Oblanšírovať, nakrájať na drobno a pridať. Doliat vodu, podusiť. Dochutiť soľou, prípadne ak máš vývar, bujón. Bola nakyslá? Cvrknúť ocot. Smotanu na záver, kôpor pre vôňu nechať spariť pod pokrievkou, kľudne už odstavenou, horúcou.
@katkamatka7 nepatamatm veľmi to ešte viac ako 10r, v puberte som bola na návšteve pri sesterke a ona robila tam opierku pri malom. Dieťati a jeho babka prišla na navstevu a robila tu polievku, a sesternica si tiež nepamätá recept.... Ale viem, že ťa pani krajala tu cuketu, mrkvu, kôpor a plus uhorky čerstvé... Podusila to isto... Taká krémová fajna bola... No nič skúsim len tak... Urobiť
@aneta129 Keď spomínaš aj mrkvu: Ešte to možno dochutiť cukrom, ozaj málinko pridať ku tej zelenine, zpraží sa na karamel. Kombinácia cukor, soľ, ocot v takom rozumnom pomere, podľa chuti.
@aneta129 Nie je to presne to, ale podobne je tarator a gazpacho.