Recept na cuketovo - paradajkovú polievku

aneta129
13. máj 2021

Čaute mamky na nete neviem nájsť, nerobíl niekto z vás taku fajnú polievočku...? Viem, že tam išli paradajky, cuketa, uhorka a kôpor ale nemôžem ten recept nájsť... Ja som to jedla asi 10r dozadu v Rakúsku a bola to mňamka... Proste taka super chuť... Ale neviem si spomenúť co tam ešte dávali...

katkamatka7
13. máj 2021

@aneta129 Nie je to presne to, ale podobne je tarator a gazpacho.

katkamatka7
13. máj 2021
aneta129
autor
13. máj 2021

@katkamatka7 ďakujem ale to bola taka krémová polievka, taka mňamka a viem ze tam isto ta pani dávala paradajky, cuketu, kôpor a uhorku

katkamatka7
13. máj 2021

@aneta129 Mohla mať svoj domáci recept. Cuketu a uhorku si spomínaš na kolieska na tenko nakrájané? Alebo boli nasteuhané na pásiky? Jemnučko by som ich osmahla na masle. Paradajky boli rozvarené? Oblanšírovať, nakrájať na drobno a pridať. Doliat vodu, podusiť. Dochutiť soľou, prípadne ak máš vývar, bujón. Bola nakyslá? Cvrknúť ocot. Smotanu na záver, kôpor pre vôňu nechať spariť pod pokrievkou, kľudne už odstavenou, horúcou.

aneta129
autor
13. máj 2021

@katkamatka7 nepatamatm veľmi to ešte viac ako 10r, v puberte som bola na návšteve pri sesterke a ona robila tam opierku pri malom. Dieťati a jeho babka prišla na navstevu a robila tu polievku, a sesternica si tiež nepamätá recept.... Ale viem, že ťa pani krajala tu cuketu, mrkvu, kôpor a plus uhorky čerstvé... Podusila to isto... Taká krémová fajna bola... No nič skúsim len tak... Urobiť

katkamatka7
13. máj 2021

@aneta129 Keď spomínaš aj mrkvu: Ešte to možno dochutiť cukrom, ozaj málinko pridať ku tej zelenine, zpraží sa na karamel. Kombinácia cukor, soľ, ocot v takom rozumnom pomere, podľa chuti.