Žienky, ktoré pečiete, prosím, odporučíte mi recept na dobrý čokoládový korpus do torty, ktorý nie je suchý, ale šťavnatý? Piekla som už viackrát čokoládový, príp. kakaový korpus, ale vždy sa mi zdal suchý a hoci každému chutilo, pre mňa to nebolo ono. Syn si rozkázal, že chce hnedé cesto a bielu náplň 🙂 Ďakujem
Ved ho polej nejakou sladkou tekutinou, cukrarky to tak robia.
https://www.mimibazar.sk/recept/18317/vyborna-a...
tento robim uz niekolko rokov, vzdy s inou plnkou.... za mna top a musim povedat ze ja fakt nie som nejaka cukrarka... skor spravim kysnute cesto ako tortu... torty robim len 2 druhy a toto je jedna fakt zarucena. Plnim ju bud tak ako je v recepte, alebo davam slahacka, mascarpone a lesne ovocie. Verim ze ak ja to zvladnem s 2 lavymi rukami tak ty to spravis urcite
Ďakujem, pečiem dosť často (aj keď torty len cca 3x do roka) a všetky rady, ktoré tu odzneli, som už skúšala, ale prišlo mi to stále také nijaké. Ako bolo to fajn, všetkým vždy chutí, ale mne to príde také málo mokré alebo ako to nazvať 🙂
Raz som jedla čokoládovú tortu, v ktorej bolo super cesto. Bolo hutné a vobec nie suché. Konzistenciou niečo ako brownies, ale chutilo to trošku inak. Niečo také by som chcela, ale neviem nájsť žiaden taký recept.
@katkaseiner ten recept na Sacherovu tortu vyzera byt fajn, dakujem. Ak nic ine nenajdem, mozno skusim tento 🙂
Skus dat na korpus ked bude trošku horúci nie teply, dzem .. este sa mi nestalo aby bol suchy. Alebo tak ako to radili vyssie poliat niečím sladkym .. ja peciem kazdy tyzden ( nie som cukrarka ), tak nieco uz mam odskúšané a toto sa mi osvedčilo najviac
@ladycat2021 dakujem za radu, vzdy davam dzem alebo polievam
@diewcatqoo a dávaš ked je korpus studeny alebo na trosku horúci? Mne sa raz stalo, ze som to s tym džemom prehnala a bolo to trosku premočené
@ladycat2021 davam asi 5 min po tom, co vyberiem korpus z rury. Nie je to vyslovene suche, chuti vsetkym. Ak sa tam da este aj napln, je to fajn, ale mne sa to stale nezda. Ale hladam korpus, ktory bude cokoladovo cokoladovy. Ako som pisala vyssie, nieco ako brownies.
@diewcatqoo a keby si urobila brownies a použila to ako korpus a na to plnka ?
https://www.mimibazar.sk/recept/24824/cokoladov...
Skus tento korpus, je štavnatejši. Inak môžeš použit aj sacher, brownie ako korpus.
mam taky priblizny recept, sacher/brownie, ak nezabudnem, odfotim, ked pridem z prace
@diewcatqoo ja robím korpus tak, ze dávam pomer kolko vajec toľko PL cukru a múky... naposledy pre priateľa som urobila síce klasický korpus zo 6 vajec bez kakaa, ale nebol suchý
..bol nadychany.. bielka s polovicou cukru vyšľahať, žĺtka s ďalšou polovicou cukru vyslahat do peny. Do misy so snehom pridam tie žĺtka s cukrom, preosiatu múku, kakao a prasok do pečenia. Vsetko to vymiesat, naliať do formy a piecť cca 20 minut na 170-180 stupňov.. kazdy nech sa riadi podľa svojej rúry. Na teply korpus som dala asi 1 cm vrstvu dzemu a krem .. zožal uspech 🙂 ak chceš je mozne tam pridať aj par lyžíc vody .. I tak som niekedy robila 🙂