Dievcata vie mi prosim niektira poradit dobry recept na tortu cokoladovu na korpus pripadne plnku cokoladovu? Prosim bez mascarpne kvoli alergii vdaka 💙💙💙
Alergia je na co konkretne? Lebo vacsinou vsade je nieco mliecne… pre mna bezkonkurence najlepsi coko krem je ganache a pre zaciatocnikov aj najjednoduchsi. Klasicky cokoladovy (kakaovy) maslovy do torty my varime z vajec, kakaa a cukru, ale ked chcem nemaslovy tak ganache.
Pozri v mojich albumoch ak chceš....
@elizabet173 ano na bkm mlieko maslo tvaroh siviem kupit z kozieho mlieka ktore je v pohode iba kravske je problem mascarpone z kozieho som este nevidela predavat....
Veď máš aj vegán mascarpone
Daj si do googli torta rozprávka. Jemné cesto a úžasny krém
No... korpus ti stacia vajcia, muka, cukor.. krem mozes dat rastlinu smotanu napr, miesto slahackovej s cokoladou, neviem ako to bude drzat, ale urcite nejak... Ak sa da vyslahat, pripadne so stuzovacom, tak rozpustena cokolada do toho a zachladne to a bude to drzat. A mas plnku. Cize moze byt ta torta uplne bezmliecna v pohode. Ja davam medzi krem a korpus este lekvar/ovocie... receptov si tu dostala az az, tak nejdem pisat :D Absolutne do perfektnej cokoladovej torty nemusi ist maslo a pod.
Mascarpone je aj bezlaktozove
@limoncino laktoza a mliecna bielkovina su 2 rozne veci...
Som si nevšimla príspevok o BKM
Ahoj, korpus na cokotortu robievam podla tohto receptu. Plnku si davam podla seba
Coko krem som robila tento a bol super...