😀 ceresnova bublanina:
100g hrubej muky, 100g jemne preosiatej struhanky, prasok do peciva, 50g masla, 100g praskoveho cukru, 6vajec, 1lyzicka citronovej stavy, 3dl mlieka, tuk a muka na vymastenie a posypanie plechu.
muku a struhanku premiesame s praskom do peciava. maslo,cukor, zltky a citronovu stavu vymiesame, pridame vlazne mlieko a struhanku s mukou, premiesame a na koniec pridame vyslahany z bielkov sneh. cesto rozotrieme na pripraveny plech a posypeme ceresnami...ja ich tam z lahka pritlacim a ceresne odkostkujem, je to chutnejsie a lahsie sa to kraja aj papa. dobru chut.
pridam aj sirup onedlho.
melory este mas ceresne na sklade? 😲
MELORY,ja mam ceresne velmi rada..mnam 😉 a aj visne,je to taka dobra pochutka...
tiez som robievala z ceresni,sirup,dzem,bublaninu atd.ked sme ich mali dost...
Ešte si bublaninu poliať domácim salkom a som v nebi 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=B-NO_VqZcU0
ceresne sa odkostkuju a vymixuju na kasu. nehaju sa do dalsieho dna v hladnicke odstat. potom sa ceresne prepasiruju cez pasir, alebo latku. da sa to do hrnca do ktoreho sa prid kyselka podla chuti, aj cukor podla chuti. privediete do varu a flase hned plnite.