Ahojte maminky, viem že je to možno len obdobie, ale môj syn začal odmietať jedlá s väčšími kúskami. Dokonca si začal aj mäso natrhané na malé kúsočky vyberať, všetko mu vadí okrem varenej mrkvičky v polievke. 🤦🏻♀️ Nemal s tym problém, pekne spapal ryžu aj chlebík no teraz keď mu dám hoci čo tak vyplúva.. potrebujem poradiť recept na volaky dobrý obed, druhé, na zajtra bezmäsité lebo som už zúfalá. 🥺 Čo najhladší obed alebo na rozmixovanie.. hlavne aby to chutilo..
@deedol ďakujem za radu, zabudla som dodať, že doteraz som mu so všetkým robila pyré a už nechcem, chcem aby si od pyré oddýchol.. 😅
a drobne cestoviny/ryza/tarhona su ok? lebo inak neviem, ako poriesis prilohu 🙂
napada mi este tekvicova (alebo akakolvek ina zeleninova) omacka s cestovinami, pripadne - ale to je masite - halusky s perkeltom (ale bez samotneho masa).
Spenat a rybu na drobne kusky?
Alebo sosovicovu omacku pomixovat a mozes mu tak vajce na tvrdo pomackat
Kelovy privarok...
Alebo sprav, ked ma rad paradajkovu polievku a cestovinu do toho
@deedol vypluva mi ryzu, tarhonu aj halusky.. proste zacal vsetko vypluvat zje len pomixovane alebo ako tak popucene...😭 Uz som z toho zufala lebo s tym nemal problem
Inak aj moja dosť vypluva hlavne ovocie rozzuje a povypluva po celom byte. Nechce papat sam? Mala je najradšej keď si môže sama napichovat na vidličku vtedy spapa najviac
mozno bude treba len vydrzat :-/
No ja ked som malej este mixovala, tak hocijaku zeleninu 😃 ale ked som robila bezmasity den, tak som jej dala strukoviny. Cize vtedy napriklad hustu cicerovu/hrachovu polievku, alebo aj polievku z cervenej sosovice a rozmixovat, nech to ma hladke, ked mu vadia kusky teraz.
Alebo hustu brokolicovu kremovu polievku a mozes mu tam rozmrvit zltko, nech ma proteiny.
Alebo ryzovu kasu, to sa da na sladko aj na slano.
@jjanulienka s ovocim zas problem nema, pekne nakrajane na kocky menšie spapa okrem jablka lebo pred nedávnom mu vykukli vrchné zúbky tak to ešte nerozžuje poriadne. Nevie ešte sám papať polievku napr ani druhé si ho neviem predstaviť keď niečo na šťave, no keďže teraz kusky nechce ani vidieť alebo skôr cítiť tak neviem čo už mám robiť
@alexandra2468 ďakujem, skúsim zajtra šošovicový prívarok mixnúť a dať mu so žĺtkom, už som pozerala aj recepty na ryžovú kašu, máme jahody tak mu spravím sladkú, snáď sa najje
Aj ovsenu kasu s ovocim mu mozes mixnut.
Brokolicovu hustu polievku ..( skus maso kuracie kridla pecene mu skus ponuknut je to makke) cestoviny robim malemu vo vyvare take tie mušlicky a cervena sosovica malo vody a tie muslicky sa naplnia same pri vareni tou sosovicou. ( skus Mozno mu to bude chutil a moze sa tym sam krmit. Ale nic sa nestane ked mu budes este par mesiacov robit klasicke zeleninove prikrmy.
Ja mam 18 mesacneho a zeleninu skoro vsetku mixijem, lebo inak ju nezje. Chcem aby tu zeleninu jedol a tak mu to budem mixovat dokedy sa bude dat. Ma rad jedine kukuricu, hrasok, cicer a najma fazulu... len tak vo vode uvarene, trosku soli a korenia. Tak tieto mu davam v celku.
A presne ako vravela @alexandra2468, davam do redsich zeleninovych prikrmov ovsennu alebo psenicnu kasu a tak mu to chuti este lepsie.
Ale ja mam to stastie ze on nema problem zjest kusky ineho jedla ako masko, chleba, cestoviny, zemiaky. Tiez som si vsimla ze ma rozne obdobia... par tyzdnov skoro vsetko odmieta a potom zase dlavi vsetko. Smotanova/syrova omacka je uplna topka. S tou zje vsetko.
mliecna ryza, kremove rizoto s cviklou, ale vacsinou ak moze jest sam muffiny, americke palacinky, placky, tak si vezme do rucky a je.. skuste
Pyre myslis zemiakove ci vseobecne? Da sa spravit aj batatove, karfiolove, mrkvove, hraskove a vselijake ine.
spenat s kasou? 🙂