Nemáte nejaký dobrý a hlavne osvedčený recept na bazovy med ?
@peneton bazova stava ?
@peneton to myslíte sirup či, ale dajte 😊
a co je vlastne bazovy med? akoze "med"? baza s cukrom? nieco ako sa to robi s tymi pupavami?
baza s cukrom je predsa sirup nie med
@peneton Ja som robila sirup a bolo mi písané, že sa baza nemá oplachovať, lebo sa z nej dá preč pel kt. tam má byť. No ja si neviem predstaviť to robiť bez umytia, predsa je to pri ceste.. Aj zeleninu, ovocie si umyjem pred konzumáciou a nezdá sa mi že to má na niečo vplyv, chutí super 🙂
@misinka0611 nemala by sa oplachovat, ani zbierat po dazdi. a prave preto by sa ani nemala zbierat pri ceste.
osobne robím a poznám iba bazový sirup...ten je výborný a veľa krát mi vydrží aj rok, keď ho veľa zarobím 🙂 🙂
@michaelaaa37 ja somsom akurat robila,ako pupavovy med sa to robi ale nabuduce dam menej vody lebo dost dlho som ho musela varit aby zhustol..ale ma konzistenciu medu a je vyborny 🙂 🙂 🙂 Citit v chuti tu bazu.
@michaelaaa37 60kvetov,2litre vody,3citrony ,1,5kgcukru..Kvety zalej vodou,nakrajaj na platky citrony a povar 10minut..nechaj postat do dalsieho dna.Potom preced,pridajlebo cukor a var az kym.nezhustne..ja osobne by som dala bud tej vody menej alebo radsej viac cukru lebo v tomto pomere som to.musela dlho varit aby zhustlo.