Dobrý deň, máte nejaký overený recept na hneď mäkké medovníčky? 🙂
Myslím, že pokiaľ ide o medovníčky (hoci nielen), mäkkosť dosť závisí od spôsobu pečenia - neupiecť úplne do tmava a chrumkava a tiež od skladovania - aby skôr navlhli ako vyschli. Ja pečiem podľa receptu zo stránky kousekdortu.cz a zatiaľ sa vždy podarili aj chutili.😋
V podstate každý zaručený recept je dobrý, ide o to, že ich netreba dlho piecť. To je záruka mäkkých madovnikov...!! Ja pečiem na 180 st. max.8 minút
Nepiect dlho len do svetla ak chces tmavsie daj viac kakaa a pernikoveho korenia.s cakjickom potieram az ked vytahujem z rury.
Med maslo cukor roztapam v hrnci potom primiesavam vsetko sypke.a vykrajujem zasadne este v ten den po cca 2-3 hodinach.ziadne take ze cesto sa susi zamiesane 2 dni na balkone..
@kukulienka83 presne tak, ja sa len usmievam kazdy rok, ako tu dokola prosia o makke medovniky, pritom staci len piest kratsie a vsetky su makke. Nemate za co.
A ešte menšia rada ak máš medovníky tvrdé daj si ich do nejakej nádobí, dózy a daj k nim narezané jablko na mesiačiky a zavri nádobu takto nechaj stat oni samé zmäknu
@hsara99 ja mam tento od českej cukrarky, vynikajúce