Aký máte overený recept na gnocchi? Našla som ich viac a všade sú iné pomery. Ďakujem
Ja zasadne pripravujem cesto s pomerom 3diely na jemno nastruhanych alebo pretlacenych zemiakov ku 1 dielu hrubej muky, plus k tomu 1 vajicko a sol. Ine nepridavam. Moze sa pouzit aj detska krupicka a dokonca aj polohruba muka, no hladku by som nedala. Kypriace prostriedky (soda al. pr.do peciva) nepouzivam. Este pred miesenim cesta dam varit vodu, nakolko zemiakove cesto nesmie ostat dlhsie stat. Ak robim drobne tvary, tak pockam iba ked vyplavaju na povrch vriacej vody, ak vacsie tak povarim dlhsie a 1 ks vyskusam- prekrojim ci je vnutri uvareny. Zemiakove cesto sa nesmie ani prevarit, bolo by na povrchu rozmocene. Pomoze iba otacat a dat preschnut.
@petulda333
@roja01
Vajíčko dávate celé?
@motogirl699 popripade skus vyskusat toto https://konzervovane-maso-hotove-jedla.heureka.... ja to pouzivam na slivkove gule napr. tam pridas len 400ml vody a jedno vajicko.
@motogirl699 cele
@motogirl699 na cca 1kg cesta dam cele 1 vajco.
Ďakujem vám baby
Ja robim od oka,lebo vela zalezi od zemiakov. Niektore vsaju viac muky,inym staci menej. Uvarim zemiaky v supke,vychladnute osupem a postruham. Pridam vajce,sol a muku,sem tam stipku sody bikarbony. Cesto musi byt nelepive