Rebarborový džem

mamatroch
29. máj 2023

Dievcata, mate overeny recept na rebarborovy dzem? Vlani som robila rebarborovo-pomarancovy, ale na moj vkus bol prilis sladky.
Chcela by som cisto rebarborovy a cim kyslejsi, tym lepsie.
Pouzivate na rebarborovy dzem Gelfix 2:1 alebo 3:1 ?

viestta
29. máj 2023

@mamatroch uber cukru, pridaj kyselinu citronovu a bude kyslejsi. Ja pouzivam pektin v prasku, tiez ho vyraba Dr. Oetker alebo sa da kupit v bio obchodoch, v Gelfixe 2:1 aj 3:1 je pridavany konzervant

mamatroch
autor
30. máj 2023

@viestta dakujem. Skusim ubrat z toho cukru. Len som sa bala, ci mi potom nezostane moc riedky.

zalka
31. máj 2023

@mamatroch ja ani gelfix a ani nič také nepoužívam.
Cukor a kyselinu citrónovú nič iné. Max tuším do rebarboroveho džemu som rum pri varení skúsila dať bol fajn. A skoro vôbec nevážim cca bajockom dávam

mamatroch
autor
31. máj 2023

@zalka a kolko davas tej kyseliny citronovej? To aby sa nepokazil, ze?

zalka
1. jún 2023

@mamatroch áno ako konzervant. A nie veľa podľa množstva ovocia v hrnci..lyžičku dve.