Dievčatá, prosím vás, čo raňajkujú vaše polovičky? Ja som z toho môjho už úplne hotová. On sám je dosť prieberčivý v jedle (ďakujem svokrička 😀 ) a teraz si zobral do hlavy, že by sme sa mali stravovať zdravšie, lebo hrozne nezdravo jeme a že na raňajky máme stále to isté - v jeho prípade pečivo so šunkou, praženica, párky alebo vianočka. Ešte zvládne rybaciu nátierku. Keď sa ho opýtam, že čo teda jedával doma alebo ako si tie raňajky predstavuje, tak mi len povie, že ty si žena, to mám ja ešte aj recepty na raňajky hľadať? Samozrejme, aby to nebolo také jednoduché, neje nič čo len trošku išlo okolo paradajok, kečupu, cukety, baklažánu atď. Nejaké cereálie taktiež neprichádzajú do úvahy, z toho sa nenaje. A žiť z lásky mu asi tiež nestačí. 😀
keď je taký prieberčivý nech si praví raňajky sám....
Ja len malým dievčatám pripravujem raňajky. dospelý syn s mm si robia sami na čo práve majú chuť....
My raňajkujeme spolu, vyberiem na tácku všetko čo máme v chladničke položím na stôl, ktomu čerstvé pečivoo a hostíme sa 🙂 semtam sladké buchty a kakao 🙂
Biely jogurt s celozrnným rožkom, ked sa mu obje, tak grahamovy rožok a kyslé mlieko
No a ked nebude spokojny, tak si moze dat aj par dni hladovku
@deltaa @sono2 @bonaqa2013 pri tej jeho odpovedi to bolo prvé, čo ma napadlo 😀 Tak ale zas ja vstávam kvôli deťom skôr než on a nemám problém niečo urobiť, len keď sama neviem čo.
@huahua čítam, že ťa má výborne vycvičenú. Pánko zahlási a ty ideš pripravovať. Nemá ruky a nohy? A ty ako žena si povinná mu predkladať raňajky pod nos?!
my ranajkujeme vsetci spolu a vacsinou to iste, nie je rano tolko casu urobit svedske stoly pre kazdeho...
striedame to, prazenica, parky, chlebik vo vajijcku, nejaka pomazanka, alebo si den predtym kupime salat ( parizsky, ipelský) , chleba maslo a ktomu zelenina... normalka, plus deti ak nechcu to co mame my tak oni jogurty alebo cerealie, ale vacsinou mame vsetci rovnake, a to sa vecer dohodneme co urbime... aby sa nevymyslalo... hotove, zauzivane 😉
a dokonca u nas robi ranajky tatino, ja chystam a nahanam dievcata a ustielam postele, robim copy a podobne cinnosti ktore tatino by psychicky nezvladol 😀 😀 😀
nech si urobi sam....
a pokial chce nieco "zdravsie" nech si zacne robit kazde rano kasu (pohankovu, alebo inu plus oriesky plus susene ovocie).... nech to strieda s jogurtom a celozrnnym chlebom a k tomu natierka (pridaj sa do skupiny ohladom natierok), tam najdes aj zdrave natierky. Urob natierku doma a uvidis, ked nebude chciet, jednoducha vec - nech si robi sam ranajky....
tym chlapom ze coraz viac tazsie a tazsie im vyhoviet.
jezis bud zje to co je na taniery alebo nech si robi sam. co uz by nechcel co si 5* hotel?
moj drahy papa typicke turecke ranajky. vzdy su na stole pecivo alebo hrianka (hociake len nie biele), olivy, syr, vajicko (bud varene, prazenica, omeleta, obcas volske oko), med alebo dzem, kus masla a vela zeleniny (paradajka, rozne vnate, cibulka zelena. obcas redkovka, paprika (obcas opeciem), orechy). ak chceme zmenu dame si aj polievku jedoduchu, alebo parky, jogurt....sem tam kasa (ale to skor mala jedava)
ak mu dam co i len suchy rozok aj za to podakuje. nema problem urobit si aj sam
@huahua pri vsetkej ucte, ale toto ma zabilo :DD
ved nech ti milostpan predvedie, co si predstavuje pod pojmom zdrave ranajky.
tolkoto spekulacii okole jedla, asi mate super zivot, ked uz z toho vedu robite 🙂
a ked uz nic ine, web je plny tipov a trikov, aj tu na koni je x albumov na temu zdrave ranajky...
@huahua v živote som manželovi nerobila raňajky, nikdy som mu nepredkladala jedlo, u nás toto neriešime, má ruky, variť vie, robí si sám 😉 Jediné, čo som mu robievala, tak desiatu, lebo som ju robila aj deťom, takže som urobila o jeden-dva kúsky naviac. Ale počuť od manžela: ty si žena, ty máš vedieť... by sa mi rozhodne nepáčilo.
Ale ak chceš zdravé raňajky, skús mozarellu s nejakým šalátom a super zdravým celozrnným pečivom, keď si chceš u pána veľkomožného urobiť očko 😉
@tenerifka @uglybetty1234 toto neberiem ako bič na mňa, som hore, tak spravím bez problémov, len sama neviem čo. Problémy som mala keď chcel každý deň okrem obedu aj varené večere (ako u maminky 😠 ) a to sme si už vyjasnili. 😀
@huahua ....môj muž počas pracovného týždňa štandardne raňajkuje 2 sucháre s plátkom kuracej šunky + nejaká zelenina alebo namiesto šunky si dá cícerovú nátierku.....počas víkendu sucháre vymení za celozrnný chlieb + nejaká nátierka (vajíčková, syrová, rybacia, bryndzová,.....) + zelenina...ale nebráni sa aj slanine a párkom...občas.... 😀 ......
@huahua inak najvyšší čas naučiť milého manžela na jogurty ako píše tiež @eeffka ... toto bolo prvé, čo som naučila môjho manžela po svadbe, teda vlastne sa on inšpiroval mnou... a máš to bez starosti fakt, a keď chce byť superzdravý, tak jedine biele, bez príchutí a umelých aróm a máš vybavené...
píšeš sono, že aj ty poznáš len takéto raňajky a ona spomínala majonézové šaláty, zle som pochopila? Aha, to ona nepísala tebe, ale marse, tak sa ospravedlňujem, zle mi oči zaregistrovali kto komu čo píše...
ja som tiez prieberčivá nie len v jedle ale ja si vačšinou aj tak všetko pripravujem sama a nikoho nežiadam aby to spravil takto a takto, prečo si to sám neurobí? ja by som sa ho na tvojom mieste spýtala či ťa netestuje a čaká ako obstojiš? 😉