Raňajky a večere pre dvojročné deti

zuba1987
27. jan 2021

Ahojte, dajte mi prosim navrhy co papaju vase deticky na ranajky a vecere. Mam pocit ze tocim stale to iste dokola. Maly ma 1r11m.
Ranajky - chlebik s maslom, syrom, sunkou, rybkou, zeleninka, sladky rozok s maslom, lievance
Vecera co ranajky alebo co bolo na obed
Ovocie olovrantuje/desiatuje
Kasu nezje nijaku
Co papaju vasi drobci? Prip. nemate nejake recepty na pomazanky?
Vdaka

malicka_mysicka
27. jan 2021

@zuba1987 syn nema rad pomazanky, jedine detsku bryndzovu zje (bryndza, jogurt, trosku cervenej papriky). Na ranajky si vzdy pyta jogurt, na vecere ma najradsej pecene zemiaky s acidkom, to teraz leti 😀 niekedy mu davam co ostalo z obedu, niekedy polievku, niekedy chlebik, niekedy kasu ale tiez nie je kasovy. Deti nepotrebuju nejake velke zmeny a nove jedla. Ak to to pestre a vyvazene, ze ma aj ovocie aj zeleninku aj mliecne aj dake vajicko a masko, tak je to okej.

missviolet
27. jan 2021

Co tak omeletu? Ja ju robim tak ze vajicko muka polka nastruhaneho/rozmixovaneho jablcka, to je taka nadychanejsia, skorica posypat... alebo grankom pre nezdravu verziu, cakankovym sirupom pre zdravu :D potom prazenica napr, jogurt, acidko. Jogurt s granolou... vianocka s medom...

miskajulo
27. jan 2021

Moja takmer už 2rocna na raňajky ovocné pyré, druh obmiename, jogurt, skyr, banán. Na obed a večeru už jej dávam väčšinou to, čo aj my jeme. Každý deň máme aj polievku, tak ak robím niečo štipľavé, tak jej len polievku a dolozim jej tam cestoviny. Kvaskovy chlebík, keď je upečený, zje veľmi veľa.

ivangeline
27. jan 2021

U nás vedie vajce na akýkoľvek spôsob. Jogurt. Vločky ovsené..Kaše. Parka detská. Aj chlieb vo vajíčku, keď už nič nie je a keď zje malo, vždy ma desiatu a nikdy nerobím jedlo zvlášť jemu, jeme spolu rovnaké. 😁 Môj zje všetko. 🤷

renatka100
27. jan 2021

@zuba1987 co takto pagace, mufiny - domace - mozes robit aj s malym, uvidis ako mu bude chutit potom. Mozes pouzit aj celozrnnu muku - tretinu miesto beznej aby boli zdravsie