Púpavový med - špeciálne triky

21. apr 2023

Ahojte chystám sa 1. Krát robiť pupavovy med🙂 zaujímajú ma preto nejake vaše tipy pripadne triky od tých z vás ktoré ho robili už viackrát a postrehli možno niečo na čo si dať pozor..
Recept mám pripravený, taký klasicky ako je asi všade na internete čiže mi skôr ide o nejaké osobne skúsenosti 😃 bojim sa hlavne že bude veľmi riedky alebo naopak ako som čítala, môže byt aj hustý no chuťovo nedobrý.
Pripadne ma zaujíma či nechuti lepšie ak by sa miesto obyčajného dal trstinový cukor a pod. Alebo nejaké iné vylepšenie 🙂ďakujem

ivangeline
21. apr 2023

Sama som zvedava. Robila som 3 ci 4x a vzdy riedky alebo sa takym spravi.

veronika_sk000
21. apr 2023

aj ja ho mam vzdy riedky, zrovna dnes idem robit druhu davku, tak som zvedava

stellarstar
21. apr 2023

Ale to už nie je med 🙈

autor
21. apr 2023

@stellarstar ja viem že to nie je med v pravom slova zmysle no poznáme to pod tým názvom, nebudem písať pupavova tekutina alebo nejak inak 😃 kupujem poctivý med od včelára ale mám rada rôzne domáce výrobky a keď vidím na kadejakých pekných miestach rast pupavu už sa teším ako si pôjdem natrhat a konečne ho vyrobím a budem si dávať do čaju niečo mnou vyrobene 😁😁

autor
21. apr 2023

@veronika_sk000 on asi vždy bude riedky to je jasne, pamatam keď ešte babka daaavno robievala a bol riedky.. len sa bojim aby som ho nemala až extrémne riedky oproti tomu ako by mal byt😂

autor
21. apr 2023

@ivangeline a aký používate cukor ? Obyčajný či ten na zaváranie ?

rachel36a
21. apr 2023

Hustotu ovplyvnujes dlzkou varenia...ak ostane riedky. Nazad do hrnca a povarit. Ak husty, ako sa mne podatil minuly rok. Tak ked otvorim flasu, pridam trochu vody a prevarim.

nikaeli
21. apr 2023

a preto som začala robiť sirup 🙃 a máme púpavovú vodu.. neporadila som, prepáč, ale skúšala som roky, aj pol dňa nechala bublať na šporáku a vždy bol riedky

ivangeline
21. apr 2023

Skusala som obyc. kryst. cukor a aj trstinovy. Pomer liter vody a kg cukru.

veronika_sk000
21. apr 2023

ja som ho minuly rok hodila do chladnicky a zhustol 😂 nam ale neprekaza aj ked je redsi, bud to muz pije ako sirupovu vodu, alebo tym dochucujem kase a cokolvek..teraz som ho pouzila ako sirup na hrdlo 👍

slavomira236
21. apr 2023

Ja robim davam kvietkov este raz tolko ako je v recepte msm ich plnu zahradu a varim dlho..nemam ho husty ako vcely ale nieje ani ko sirup leje sa ale nieje riedky

autor
21. apr 2023

@slavomira236 super skúsim teda tak 🙂 chcela by som si urobiť tak cca 5 pohárikov ( nie uplne veľkých ), viete mi poradiť koľko na takúto dávku kvetov ?

slavomira236
21. apr 2023

Nemam teraz recept po ruke..do receptu ktory si nasla daj este raz tolko kvetov...ono z tych receptov vyjde tak tych 5-6poharov od tatarky napriklad ale ozaj ho var dlhsie...ked ho teraz navaris a nechas postat do jesene on este statim tiez zhustne

babulkomale
12. máj 2023

Dobre ze si pripomenula, ved ho mam kopu v povnici. Musime ho jest 🙈 vdaka
Ja ho mam v recepte nazvany sirup, jasne ze med mame od vcielok 😍 dokonca vlastnych.
Tip nemam, mavali sme aj riedky, aj beton kedysi pred rokmi 😃