Ahojte dievčatá, robíte niekto med z púpavy? Ako chutí? Máte niektorá osvedčený recept? Takýto med asi nie je vhodný pre alergikov, však?
Ahoj ja robim kazdy rok a to 250 ks pupav, 0,8 l vody, a pol polievkovej lyzicky citrodeka to dame zovriet a varime 7 minut.Potom zoberem precedim a do tej stavy dam 1,5kg cukru.Varime na miernom ohni 1 hodinu. Ja necham niekedy 5-10 minut dlhsie. Po hodine si daj asi lyzicku na tanierik a na okno vychladit a tam zistis ci je dost husty, ked nie treba este trosku povarit.Mame ho stale dobry ani nie velmi husty ale ani riedky.Ci je pre alergikov to ti nepoviem , mi chvalabohu nemame nikto alergiu.
môj názor - toto nie je med ani zďaleka, púpava aj ked má nejaké liečivé účinky tak sa varom stratia a zostáva vlastne iba varený cukor, čo by som nejedla ani nepila. ale nenútim , nezakazujem
@cacianka suhlasím...
zalievam ale luhujem 5-10 minút, nevarím a necukrím. toť vsjo
Ja robievam, mam takyto recept: 400ks kvetov pupavy, 2ks citron, 1,5kg cukru a 1,5l vody. Pupavu najlepsie neumytu dame do 1,5l vody s nakrajanym citronom, prevarime a nechame 24h odstat. Masu precedime, pridame cukor a carime 2h bez pokryvky. Ja som varila aj dlhsie ale aj tak je ten med redsi...znama mi vravela ze on hustejsi nebude...ale mozno ine maminy ine povedia.