Púpavový med - recept

cartridge
30. apr 2018

Ahojte dievčatá, robíte niekto med z púpavy? Ako chutí? Máte niektorá osvedčený recept? Takýto med asi nie je vhodný pre alergikov, však?

marinka70
30. apr 2018

Ja robievam, mam takyto recept: 400ks kvetov pupavy, 2ks citron, 1,5kg cukru a 1,5l vody. Pupavu najlepsie neumytu dame do 1,5l vody s nakrajanym citronom, prevarime a nechame 24h odstat. Masu precedime, pridame cukor a carime 2h bez pokryvky. Ja som varila aj dlhsie ale aj tak je ten med redsi...znama mi vravela ze on hustejsi nebude...ale mozno ine maminy ine povedia.

lubik87
30. apr 2018

@marinka70 aj my máme stále riedky..a keď ho nechám dlhšie ako minulý rok tak skaramelizoval 🙂

ivka185
30. apr 2018

Ahoj ja robim kazdy rok a to 250 ks pupav, 0,8 l vody, a pol polievkovej lyzicky citrodeka to dame zovriet a varime 7 minut.Potom zoberem precedim a do tej stavy dam 1,5kg cukru.Varime na miernom ohni 1 hodinu. Ja necham niekedy 5-10 minut dlhsie. Po hodine si daj asi lyzicku na tanierik a na okno vychladit a tam zistis ci je dost husty, ked nie treba este trosku povarit.Mame ho stale dobry ani nie velmi husty ale ani riedky.Ci je pre alergikov to ti nepoviem , mi chvalabohu nemame nikto alergiu.

cacianka
18. sep 2018

môj názor - toto nie je med ani zďaleka, púpava aj ked má nejaké liečivé účinky tak sa varom stratia a zostáva vlastne iba varený cukor, čo by som nejedla ani nepila. ale nenútim , nezakazujem

klarissa25
18. sep 2018

@cacianka suhlasím...

lubik87
18. sep 2018

@cacianka vysokou teplotou sa uvoľňuje množstvo antioxidantov..toľko povedali múdre knihy ...je to bylina ..aj čaj si zalievas horúcou vodou 🙂

cacianka
19. sep 2018

zalievam ale luhujem 5-10 minút, nevarím a necukrím. toť vsjo