Normálne sa hanbím preto anonymne....dávali sme prec skriňu a boli za ňou popadané práškové Pudingy vanilínový, škoricový cukor, jedlá sóda, kakao práškové, všetko je to zatvorené v poriadku neposkodene lebo však sucho tma ale teda pozerám spotreba 2019 ...je tam min trvanlivosť ale ci aj 5 rokov po no neviem...používali by ste? Ci vyhodiť? Už vieme kde sa to strácalo stále, bola tam odtlacena doska a sa to smykalo dole 🤦♀️
Aj Kypriaci prášok ten už asi nebude ani fungovať
5 rokov je vela , bude chutit velmi divne tak staro zatuchnuto ,
viem ze je ti to luto vyhodit ale bohuzial
Vyhodila by som.
To sú "pár centové" veci.
Niektoré sú aj 2022 teraz pozerám...je toho celkom dosť cca 35 kúskov dokopy ale asi vyhodím ech 🤦♀️
@syslik81
@minesasubu
Maximalne rok , ptm uz sup do kosa
@minesasubu ďakujem
a co je na tom take strasne, ze sa hanbis?
Určite vyhod 5r je mega veľa ja vyhadzujem vždy všetko ak nájdem po záruke fu ale vela veci si teda nasla
Aj sodu môžeš na čistenie použiť.
Ahoj ja som dávnejšie čítala že pudingový prášok po záruke ide použiť v domácnosti na čistenie , môžeš sa inšpirovať 🙂 dám ti tu link:
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/puding-po-zaru...
@monsterablue
@nika23t
@samimami777 ďakujem popozerám 🙂
5 rokov je veľa...keby 5 mesiacov.
takže vyhodila
puding tak rok po zaruke by sa teoreticky este dal, ako plnka do kolaca napriklad, ale 5 rokov je uz fakt vela. a stoji to par centov, vyhod
Rok po záruke by som asi ešte prežila, ale 5 rokov je naozaj veľa, to už musí byt hnusne
Co ja viem..kakao by som asi vyhodila, to asi bude zatuchnute. Ale sode bikarbone podla mna nema co byt a puding by som skusila male mnozstvo uvarit a ochutnat, je to skrob plus asi nejaka aroma. Na druhej strane su to velmi lacne veci, takze velka skoda nebude, ani ked to vyhodis.
Asi som jedina, ale toto je datum minimalnej trvanlivosti... Ja by som kludne vyskusala. Je to prasok. Nema tomu co byt, pokial tam nie je nejaka haved... Kypriaci uz asi ucinny velmi nebude, ale zvysok? Samozrejme, ked otvoris, najprv na to pozri, ovonaj, pripadne si daj na prst a ochutnaj, ale naozaj neviem, co by tomu mohlo byt...
@lopka1313 tak napr. ten puding - samotny skrob vydrzi vecne, tomu sa fakt nic nestane. Lenze puding je skrob s prichutou, aromy, a to jednak vobec chutit uz ani nemusi, resp. je to vyprchane. A pudingy su v papierovych obaloch, to uplne nemusis zistit, co sa tam mikroskopicky mohlo dostat. Idealne to otvorit a zistit. Ale zas - 5r je fakt celkom dost, na druhu stranu puding stoji par centov
Mne by to nevadilo a použila by som tie potraviny, hehe😉. Sú to suché potraviny. Akurát cez sviatky sa mi stalo, že som potrebovala želatínu na zákusok a mala som v skrinke len po záruke 2r. Použila som ju, fungovala, bola to agarova želatína. Kúpiť novú nešlo, bolo to na Štedrý deň.
No to zíram 😁 ja vyhadzujem aj deň po záruke a tu sa dočítam, že niektoré aj rok aj dva nechávate a použijete...
vyhodila by som to ..stoji to par korun tak naco ryskovat